Menu
 

Valsts policija Ropažu novadā uzgājusi metadona ražotni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Aprīļa beigās Valsts policija konstatēja, ka kāda autoservisa teritorijā Ropažu novadā ir ierīkota nelikumīga metadona laboratorija. Kratīšanas laikā tika konstatēta un atsavināta apmēram tonna kristāliskas vielas, kuras paraugos konstatēts izometadona un metadona starpprodukts.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, likumsargi aizdomās par minēto noziegumu šajā adresē aizturēja 1986.gadā dzimušu sievieti un 1983.gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais vīrietis iepriekš ir saukts pie atbildības par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, taču neviens no viņiem iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.  Abiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Policijā norāda, ka ražotne bija maskēta, proti, ierīkota atsevišķā telpā, kur nebija piekļuve autoservisa apmeklētājiem. Kratīšanas laikā policisti izņēma vairāk nekā 100 tvertņu ar ķīmiskām vielām, kas paredzētas narkotisko un psihotropo vielu izgatavošanai. Kopumā tika konstatēts un atsavināts ap vienu tonnu kristāliskas vielas. Veicot primāro narkotisko vielu ekspertīzi, paraugos tika konstatēts izometadona un metadona starpprodukts.

Tāpat tika atsavināti 2500 litru šķidra veida ķimikāliju. Precīzs izņemto vielu daudzums un sastāvs būs zināms tikai pēc pilnas ekspertīzes rezultātu saņemšanas. Tāpat policisti izņēma ražošanas aprīkojumu, tostarp dažādas kolbas, dzesēšanas aparātu u.c.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas un pēc Krimināllikuma 255. panta pirmās daļas  – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautai izgatavošanai paredzētu iekārtu, ierīču, priekšmetu, materiālu vai vielu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu.

Izmeklēšanā Valsts policija turpina skaidrot notikušā apstākļus, tostarp, cik ilgi darbojusies šī nelikumīgā ražotne, kur iepirktas vielas narkotiku ražošanai un kam tās pārdotas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.