Logo
Drukāt šo lapu

"Audas" futbolisti pārved vienu punktu no Valmieras

Foto - Kristians Putniņš Foto - Kristians Putniņš

Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas spēlē Ķekavas futbola klubs “Auda” piektdien viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 ar valsts čempioniem “Valmiera FC” futbolistiem.

Savainojumu un diskvalifikāciju dēļ “Auda” izbraukuma spēli aizvadīja būtiski vājinātā sastāvā, tāpēc nebija brīnums, ka mača sākumā diezgan ievērojams pārsvars bija laukuma saimniekiem. Jau 5.minūtē bumba trāpīja viesu vārtu stabam, bet 17.minūtē valmierieši izvirzījās vadībā – pēc centrējuma soda laukumā ar galvu precīzi sita Niks Dusalijevs.

“Audai” labākā izdevība bija septiņas minūtes pirms pārtraukuma, kad nigērietis Oguniji pamanījās no viena metra attāluma pārsist bumbu pāri pārliktnim.

Toties otrā puslaika sākumā iniciatīva pārgāja pie viesiem, un pirmajās 15 minūtēs vairākas reizes komandu nācās glābt “Vamiera FC” vārtsargam Olsesam. Bet 62.minūtē glābējs nebija arī viņš – pēc stūra sitiena izspēles bumbu no metriem divpadsmit vārtu tīklā trieca Deniss Meļņiks – 1:1. Viņa klubam šis bija tikai desmitais gols sezonā.

Turpinājumā “pusmomenti” bija abām komandām, taču tie palika neizmantoti, un cīņa beidzās ar likumsakarīgu miera līgumu – 1:1.

Virslīgas turnīra tabulas līderi ar 32 punktiem 12 spēlēs ir “Riga FC” futbolisti. FK “Auda” ir piektajā vietā (16 p.) divus punktus aiz “Valmiera FC”, bet pēdējo desmito pozīciju saglabā sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti (6 p.), kuri divu pastarīšu divcīņā kārtas pēdējā spēlē svētdien savās mājās uzņems “BFC Daugavpils” vienību.

Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrā otro uzvaru sezonas otrajā spēlē izcīnījusi Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” otrā komanda. Mačā pret Rīgas Tehniskās universitātes futbolistiem pirmajā puslaikā precīzi sita Vitālijs Barinovs un Roberts Purmalis, bet jau otrā puslaika kompensācijas laikā punktu pielika ukrainis Jaroslavs Tkačenko – 3:0.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024