Menu
 

Olainē degusi dārza māja, Siguldā – šķūnis, Salaspilī – koks un riepas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus dučus izsaukumu. Sestdien plkst.19.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur dega vienstāva dārza māja un meža zemsedze ar kopējo degšanas platību 80 kvadrātmetri. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās viens cilvēks. Plkst.22.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien dienas vidū VUGD devās uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur dega šķūnis 10 m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts stundas laikā.

Vēl vieglā automašīna degusi Siguldā (2 m2 platībā), riepas – Salaspils novadā (2 m2), koks – Salaspilī (10 m2), bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens – trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī Muižas ielu Jūrmalā un deviņstāvu dzīvojamās mājas septītā stāva dzīvoklī Salaspilī, bet atkritumi konteinerā – Saulkrastos (4 m2), Asaru prospektā Jūrmalā (0,5 m2) un Upmalas ielā Jūrmalā (12 m2).

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Pierīgā reģistrēti seši kūlas un pieci meža ugunsgrēki. Lielākais kūlas ugunsgrēks novērsts piektdien pēcpusdienā Ropažu novada Stopiņu pagastā, kur sausā zāle dega 3 hektāru platībā. Pērnā zāle degusi arī Salaspils pagastā (400 m2), Ādažu pagastā (20 m2), Ropažu pagastā (100 m2), Carnikavas pagastā (5 m2) un Stopiņu pagastā (400 m2), kur deguši arī krūmi (20 m2). Svētdien Zvejas ielā Jūrmalā dega niedres 1000 m2 platībā.

Meža ugunsgrēkus VUGD darbinieki novērsuši Ādažu pagastā (dega meža zemsedze 1 hektāra platībā), Ķekavas novada Baldones pagastā (cirsma 500 m2 platībā un jaunaudze 500 m2 platībā), Ropažu pagastā (meža zemsedze 3000 m2 platībā), Salaspilī (koki un meža zemsedze 20 m2 platībā) un Ropažu novada Garkalnes pagastā (meža zemsedze 10 m2 platībā).

Piektdien plkst. 22.46 tika saņemts izsaukums uz Ādažu novada Ādažu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Glābēji atvienoja automašīnu akumulatora klemmes, sakārtoja ceļa braucamo daļu un plkst. 02.11 darbu notikuma vietā beidza.

Savukārt plkst.4.27 naktī uz pirmdienu VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes novada Mārupes pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums. Glābēji uz imobilizācijas dēļa izcēla vienu cilvēku no automašīnas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Ar glābšanas automobiļa palīdzību avarējusī automašīna tika izcelta no grāvja un plkst.6.10 darbs notikuma vietā tika pabeigts.

Jau vēstīts, ka sestdien plkst. 4.22 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Carnikavas pagastu, kur bija notikusi smagās automašīnas un traktora sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, VUGD darbinieki no smagās automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 8.23 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Taču drīz pēc tam VUGD saņēma informāciju, ka zem tilta pār Gauju pa notekcaurulēm pil degviela un upē ir izveidojušies pleķi, kas pa straumi pārvietojas uz Gaujas iztekas pusi. Glābēji apsekoja skarto teritoriju ar dronu un ierobežoja vielas tālāku noplūdi pa upi ar bonu palīdzību 165 metru garumā. Notikuma vietā strādāja 13 ugunsdzēsēji glābēji ar trīs autocisternām, divām laivām, ķīmijas automobili ar piekabi, kurā tiek pārvadātas bonas.

Par notikušo informācija nodota Valsts vides dienestam, kā arī tika informēta Ādažu novada pašvaldība, jo bija nepieciešams ierobežot laivu kustību un makšķerēšanu skartajā upes posmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.