Menu
 

Zelenska preses sekretārs precizē prezidenta teikto par Bahmutu

  • Autors:  LETA/UNIAN

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska preses sekretārs Serhijs Nikiforovs svētdien precizēja prezidenta teikto par Bahmutu, uzsverot, ka prezidents Bahmutas zaudēšanu noliedz.

"Kas attiecas uz Ukrainas prezidenta atbildi uz jautājumu par Bahmutu. Reportiera jautājums: "Krievi teica, ka ieņēmuši Bahmutu." Prezidenta atbilde: "Es domāju, ka nē." Tādējādi prezidents Bahmutas ieņemšanu noliedz," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Nikiforovs.

Pēc tam Zelenskis sacīja, ka "Bahmuta ir mūsu sirdīs", uzsverot, ka pilsēta kaujās ir stipri nopostīta un tur gandrīz nekas nav palicis pāri.

Krievijas privātā algotņu grupējuma "Vagner" dibinātājs un vadītājs Jevgeņijs Prigožins sestdien paziņoja, ka viņa spēki ilgākajā un asiņainākajā Ukrainas kara kaujā ir ieņēmuši Bahmutu.

Platformā "Telegram" publicētā video Prigožins paziņoja, ka kopš sestdienas pusdienlaika Bahmuta atrodas pilnīgā "Vagner" kontrolē. Aiz viņa bija pusducis kaujinieku, ēku drupas un fonā bija dzirdami sprādzieni.

Prigožins solīja, ka piecu dienu laikā "vagnerieši" pārbaudīs pilsētu un nodos to Krievijas armijas regulārajām vienībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.