Menu
 

"Audas" futbolisti zaudē gan virslīgā, gan otrajā līgā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Sanita Ieva Sparāne Foto – Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola virslīgas 13.kārtā svētdien zaudējumu piedzīvoja Ķekavas futbola klubs “Auda”. Jau kārtējo neveiksmi ķekavieši piedzīvojuši arī Latvijas otrās līgas turnīrā. Dažādas sekmes nedēļas nogales cīņās bija citu Pierīgas novadu futbola klubiem.

Spēlē Valdlaučos, kurā tikās klubs ar labāko aizsardzību un komanda ar otru sliktāko uzbrukumu virslīgā, laukuma saimnieki RFS futbolisti sev nepieciešamo rezultātu panāca ar diviem vārtu guvumiem jau pirmajās 20 minūtēs. Turpinājumā diezgan vienmuļā spēlē laukuma saimnieki prasmīgi jauca “Audas” ne visai bīstamos mēģinājumus atspēlēties, bet paši uzbruka šķietami ar pusspēku, it kā domājot par piektdien gaidāmo līdervienību savstarpējo cīņu pret “Riga FC”. FK “Auda” komandai ceturtā neuzvarētā spēle pēc kārtas – 0:2.

Virslīgas turnīra tabulā “Riga FC” (35 punkti) par vienu punktu apsteidz RFS, kas gan aizvadījusi spēli vairāk. FK “Auda” ar 16 punktiem saglabā sesto vietu, bet pēdējā desmitajā pozīcijā joprojām ir sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti (7 p.), kuri 13.kārtas mačā ceturtdien nospēlēja 2:2 ar FS “Jelgava”.

Zaudējumu sērija futbola klubam “Ķekava/Auda” turpinās Latvijas otrās līgas Rietumu grupas turnīrā. Svētdien ķekavieši savās mājās ar 1:3 piekāpās futbola kluba “Liepāja” dublieriem un piedzīvoja jau sesto neveiksmi pēc kārtas. Vienīgos vārtus mājinieku labā guva Rihards Grinaško.

Par turnīra vienīgajiem līderiem ar 15 punktiem sešos mačos kļuvuši Mārupes sporta centra futbolisti, kuri divu vadošo komandu savstarpējā cīņā sestdien Jaunmārupe ar 7:0 sagrāva futbola klubu “Aliance”. Viesu nedienas sākās pirmā puslaika vidū, kad viņi ieraidīja bumbu savos vārtos. Līdz pārtraukumam ar precīziem sitieniem mājinieku rindās atzīmējāsTakaja Sasaki un Nauris Bulvītis, bet pēc pārtraukuma – divreiz Kristiāns Korsaks un pa reizei Gatis Štrauss un Kirils Zaharovs.

Otrās līgas Austrumu grupas turnīra sestajā kārtā pirmo punktu ar kareivīgu 3:3 neizšķirtu pret Valmieras “FC Gauja” izcīnīja futbola klubs “Salaspils”. Cīņas gaitā salaspilieši no 0:2 ar Ronalda Gailīša, Diņa Čaikas un Daņiila Kupčus pūlēm panāca 3:2 savā labā, tomēr trīs minūtes pirms beigām ielaida trešos vārtus. Tabulā FK “Salaspils” saglabā pēdejo astoto pozīciju.

Rangu augstāk – Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas turnīrā – tikai ar vienu punktu svētdien bija spiesti samierināties Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komandas spēlētāji. Viņi savās mājās uzņēma futbola klubu “Beitar”, kas bija zaudējis visas sešas sezonas pirmās spēles. Taču viesi pirmā puslaika vidū, realizējot 11 metru soda sitienu, izvirzījās vadībā, un, par spīti ievērojamam pārsvaram, olainieši nespēja vairāk kā 64.minūtē izlīdzināt rezultātu ar Konstantīna Fjodorova pūlēm – 1:1. Ar 11 punktiem AFA “Olaine” pēc septiņām kārtām tabulā ieņem septīto vietu.

Latvijas trešās līgas Ziemeļu zonas Rietumu grupas turnīra ceturtajā kārtā pamatīgu pērienu svētdien saņēma futbola klubs “Ādaži”, kas ar 0:15 zaudēja sporta kluba “Super Nova” otrajai komandai.

Visbeidzot Sieviešu pirmās līgas čempionātā trešo sagrāvi svētdien piedzīvoja futbola klubs “Sigulda”, kas ar 0:14 kapitulēja futbola skolas “Metta” otrajai komandai. Šīs sezonas trijās spēlēs siguldietes guvušas vienus vārtus un ielaidušas 29. Savukārt futbola kluba “Olaine” otrā komanda svinēja uzvaru 4:1 pār “FC Talsi” futbolistēm, izcinot otro panākumu četros mačos. Ar “hettriku” uzvarētājām atzīmējās Laura Kallase, viens precīzs sitiens Samanatas Nikolas Zālītes kontā.

(papildināta ar 7.un 8.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.