Menu
 

Deju skolotāja Gundega Spūle: Šis laiks ir mans un vislabākais Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

27.maijā plkst.17.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē notiks bērnu deju kolektīva “Spolītes”, jauniešu deju kolektīva “Spole” un draugu kolektīvu lielkoncerts “Pūralāde”. Lieluzveduma veidotāja ir dejukolektīvu “Spolītes” un “Spole” dibinātāja un ilggadēja vadītāja Gundega Spūle. Pašlaik Gundega māca dejot vairāk nekā 170 bērniem un jauniešiem.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Kad mans dēls vēl bija mazs, divu līdz piecu gadu vecumā, nosargāt viņa drošību no viņa paša milzīgās enerģijas man nodrošināja nepārtrauktu ekstrēmu ikdienu, un bija ne mazums situāciju, kas bija diezgan ekstrēmas – piemēram, esmu viņu aiz kājas noķērusi trešā stāva logā... Bet, ja neskaita šo visu, tad esmu lēkusi no klints ūdenī.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Man tādu ir bijis daudz, jo esmu ļoti emocionāla, bet īpašākie brīži, protams, ir pirmās iepazīšanās ar katru no maniem trim bērniem.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Daba, skaista mūzika, ar emocijām un saturu piepildīti kultūras un mākslas darbi, tāpat arī dejotāju aizrautība un vēlme darboties.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Būt kustībā, rūpēties un aizstāvēt savējos.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Strādāšana pa naktīm un spontāna rīcība.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Man ir divas. Visa pamatā ir mūsu attieksme. Un netērēt savu enerģiju tur, kur nevaru neko mainīt, bet ņemt no situācijas labāko, ko var paņemt.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Roberto Beninji filma “Dzīve ir skaista”.

Kādu mūziku klausāties?
Man patīk ļoti dažāda mūzika, pēc noskaņojuma: latviešu, itāļu, franču, cita ārzemju mūzika; klasiskā, populārā, roks, tautas un cita ... Tā ir vesela pasaule.

Jūsu neprātīgākais spontānais pirkums?
Man nepatīk iepirkties, daru to tikai nepieciešamības gadījumos. Nespēju atcerēties neko īpašu, varbūt tādi man vēl ir priekšā ...

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šis laiks ir mans un vislabākais! Gribētu dzīvot daudz tuvāk dabai un noteikti Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.