Menu
 

Aptauja. Vai būtu nepieciešams viendzimuma personu attiecību tiesiskais regulējums paralēli laulībai? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Vairāki tūkstoši cilvēku aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās seksuālo minoritāšu gājienā jeb praidā, savukārt konservatīvā sabiedrības daļa jūtas aizskarta no atklātas homoseksualitātes demonstrēšanas, kurā iesaistīti arī jaunieši un bērni. Kā allaž, viena no gājiena prasībām bija saistīta ar homoseksuālu attiecību legalizāciju.

REGĪNA no Ogres
To es nesauktu par laulību, bet tā būtu divu cilvēku savienība. Arī ģimene tā nav, jo tādā savienībā nevar rasties bērni, taču tiesiskais regulējums, kas tiktu saukts, piemēram, par divu cilvēku kopdzīvi, būtu nepieciešams. Šie cilvēki citādāki nekļūs, bet ģimene tā nav nekādā gadījumā.

 

KALVIS no Ķeguma
Ja godīgi, tad cilvēki vien viņi ir. Visas tās praida parādes – tās gan ir deģeneratīvas. Tās ir atbaidošas, un tās ir ļoti nepatīkami skatīties, bet laulāt viņus vajadzētu atļaut. Viņiem ir tādas intereses, sevi izmainīt viņi nevar, tāpēc oficiāli nokārtot attiecības būtu jāļauj.

 

RITA no Ogres
Cilvēki ir dažādi, un es viņus nenosodu. Ja grib, lai dzīvo kopā, bet oficiāli atļaut laulāties nevajag. Man ir nepieņemama tāda dzīvesveida izrādīšana, sava statusa uzspiešana citiem. Tādi cilvēki vienmēr ir bijuši, tas ir saprotams un pieņemams kā dabas kļūda, bet citiem izrādīties un uzspiest to nevajadzētu.

 

SANDA no Ogres
Es domāju, ka nē. Man draudzene ir lezbiete, kas audzina bērnu, un es uzskatu, ka bērnam šādās attiecībās tiek rādīts nepareizs piemērs. Nav pareizi izcelt tieši šāda veida attiecības. Ja grib tā dzīvot, lai dzīvo, bet tas nav visai pasaulei jāreklamē.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.