Logo
Drukāt šo lapu

Asaros veido velobraukšanas apmācības taku

Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Asaru parkā Jūrmalā sākta velobraukšanas apmācības takas izbūve. Velobraukšanas apmācību takas izveide veicinās jūrmalnieku fiziskās aktivitātes dabā, tā būs arī sabiedriska pulcēšanās vieta, kas pieejama aktīvās atpūtas cienītājiem. Izbūvēto velo taku plānots atklāt augustā, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Velobraukšanas taku varēs izmantot atpūtas braucieniem vai treniņiem prasmju uzlabošanai bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Velo taku veidos grants šķembu segums ar apmācību labiekārtojuma elementiem, tā būs 90 metrus gara, divus metrus plata, kopējo platība – 250 kvadrātmetru.

Velobraukšanas laukumu veido Jūrmalas pašvaldība sadarbībā ar biedrība “For Better”. Laukuma seguma izbūvi 13,4 tūkstošu eiro apmērā finansē Jūrmalas pašvaldība no Ceļu fonda programmas 2022.–2024. gadam budžeta līdzekļiem.

Savukārt velotrases konstrukcijas, to transportēšanu un uzstādīšanu nodrošinās biedrība “For Better”. Biedrības finanšu ieguldījums ir 16,1 tūkstotis eiro, ko Jūrmalas dome atbilstīgi Pašvaldību likumam pieņem kā ziedojumu.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024