Menu
 

Stoltenbergs: Nekas neliecina par Putina vēlmi panākt mieru vai sarunas

  • Autors:  LETA/UNIAN

Nekas neliecina, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlētos panākt mieru vai sarunas par Krievijas sāktā iebrukuma Ukrainā izbeigšanu, paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Neredzam neko, kas liecinātu, ka prezidents Putins un Krievija patiešām gatavotos mieram vai jebkādām patiesām sarunām," preses brīfingā pirms NATO dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksmes Briselē teica alianses ģenerālsekretārs.

"Vienlaikus, jo vairāk zemes pretuzbrukuma laikā Ukraina spēs atkarot, jo spēcīgākas būs tās pozīcijas pie sarunu galda," viņš piebilda.

"Tāpat mēs zinām, ka, jo veiksmīgāks būs ukraiņu pretuzbrukums, jo ticamāk, ka noteiktā brīdī prezidents Putins apzināsies, ka nevar uzvarēt šo karu kaujas laukā un viņam būs jāsēžas" pie sarunu galda, klāstīja NATO ģenerālsekretārs.

Tomēr viņš uzsvēra, ka taisnīgam un ilgstošam mieram ir jānodrošina atbalsts Ukrainai, jo tas ir vienīgais veids, kā atbrīvot okupētās teritorijas un likt Maskavai skaidri noprast, ka Krievijas karaspēks nespēs uzvarēt kaujas laukā.

Stoltenbergs iepriekš paudis, ka ir pāragri teikt, ka Ukrainas pretuzbrukums ir pagrieziena punkts Krievijas sāktajā karā.

Raidsabiedrības CNN informācija liecina, ka ASV prezidents Džo Baidens uzstāj uz Ukrainas uzņemšanu NATO.

Jūlija vidū Viļņā gaidāms NATO samits, kurā viens no galvenajiem jautājumiem būs Ukrainas uzņemšana aliansē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.