Menu
 

Kariņš: Panākta vienošanās veselības aprūpei šogad piešķirt papildu 140 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kancele Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kancele

Panākta vienošanās veselības aprūpei šogad piešķirt papildu 140 miljonus eiro, šo summu pārdalot no citu ministriju un resoru līdzekļiem, žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atzīmēja, ka finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) viņu informējis par "labu ziņu visai sabiedrībai" - Finanšu ministrija ar nozaru ministrijām vienojusies, ka šī gada laikā paredzēts piešķirt papildu 140 miljonus eiro veselības aprūpei.

Nākamnedēļ par šo jautājumu paredzēts oficiāli lemt valdībā.

Kā ziņots, veselības nozares pārstāvji pauduši, ka papildu finansējums šogad nepieciešams vismaz tādā apmērā, lai nodrošinātu, ka nepasliktinās medicīnas pakalpojumu pieejamība.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības valde bija lēmusi pieprasīt valdībai līdz šī gada 1.jūlijam veselības nozarei piešķirt vismaz papildu 140 miljonus eiro "nozares pamatfunkciju izpildei".

Šādas prasības jau iepriekš valdībai izvirzījušas vairākas Latvijas pacientu organizācijas un medicīnas darbiniekus pārstāvošās asociācijas, kas bija nosūtījušas atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, pieprasot solījumu izpildi attiecībā uz veselības aprūpes finansējumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.