Menu
 

Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu lietā par kumeļa nogalināšanu Siguldā un pagaidu aizsardzības pret vardarbību pārkāpšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

16.jūnijā Valsts policijas Pierīgas Ziemeļu iecirkņa amatpersonas pabeidza izmeklēšanu lietā par cietsirdīgu astoņus mēnešus veca kumeļa nogalināšanu Siguldā. Par šo noziegumu tika aizturētas trīs personas, no kurām vienai tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Šī gada februārī Valsts policija aizdomās par cietsirdīgu kumeļa nonāvēšanu aizturēja trīs personas. Noziedzīgais nodarījums tika izdarīts Siguldā, kur kādā zirgu audzētavas aplokā konstatēta zirga galva un kājas bez rumpja. Netālu no tā atrasta vieta, kur bojāgājušais zirgs ticis sadalīts un pēc tam, iespējams, aizvests ar ķerru prom.

Likumsargi pie viena no aizturētajiem vīriešiem dzīvesvietā veica kratīšanu neatliekamības kārtībā, kuras laikā atrada un izņēma gaļu, kaulus, divas gaļasmašīnas, astoņas patronas, nažus, ķerru ar asinīm un sporta apavu ar asinīm. Kā vēsta Valsts policija, izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka vīrieši zirgu nogalinājuši, lai izmantotu tā gaļu savām vajadzībām pārtikā.

Diviem nepilngadīgajiem noziegumā iesaistītajiem tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, savukārt 1982. gadā dzimušajam vīrietim tika piemērots apcietinājums.

Divus mēnešus vēlāk, kad tika pārskatīts, vai pagarināt minēto drošības līdzekli par dzīvnieka nonāvēšanu, tiesa vīrietim piemēroja apcietinājumu kā sodu citā, iepriekš izdarītā pārkāpumā – tiesas noteiktās pagaidu aizsardzības pret vardarbību neievērošanā, ko viņš pārkāpa 2022. gadā attiecībā pret divām savām bijušajām draudzenēm.

Kamēr minētais vīrietis izcieta sodu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību neievērošanu, viņš to atkal pārkāpa – būdams apcietinājumā, zvanīja un sūtīja draudu ziņas bijušajai draudzenei, kā arī sazinājās ar vēl vienu sievieti, lai gan viņš nedrīkstēja ar viņām komunicēt.

19.maijā vīrietis no ieslodzījuma vietas tika atbrīvots, un likumsargi uzreiz viņu aizturēja par apcietinājuma laikā izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Divas dienas vēlāk tiesa vīrietim atkārtoti piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 16. jūnijā pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Pierīgas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret aizdomās turēto vīrieti pēc Krimināllikuma 230. panta otrās daļas (par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kā rezultātā tas gājis bojā, un ja tas izdarīts publiskā vietā vai nepilngadīgā klātbūtnē, vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās), 172. panta (par nepilngadīgā iesaistīšanu noziedzīgā nodarījumā), 180. panta pirmās daļas (par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā), 173. panta otrās daļas (par nepilngadīgā apzinātu novešanu līdz dzēruma stāvoklim vai par nepilngadīgā iesaistīšanu nemedicīniskā ārstniecības vai citu līdzekļu lietošanā, kas nav narkotiskas vai psihotropas vielas, bet izraisa apreibumu, ja tā izdarīta, lietojot vardarbību vai draudus), 168.1 panta (par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu), un 132. panta (par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.