Menu
 

Policisti Ādažu novadā uziet nelegālā alkohola ražotni

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Pagājušonedēļ Valsts policijas likumsargi aizturēja vairākas personas, kas saistītas ar nelegālo akcīzes preču apriti Rīgas reģiona teritorijā. Piemēram, Ādažu novada Garkalnē aizturēts vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par nelegālu alkohola ražošanu un tirgošanu, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Ziemeļu iecirkņa likumsargi sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja likumsargiem 12. jūnijā veica trīs sankcionētas kratīšanas Ādažu novada Garkalnē. To laikā kādā privātmājā tika uzieta nelegālā alkohola ražotne. Veicot kopumā trīs kratīšanas dažādās adresēs, kas piekritīgas iespējamam pārdevējam, policisti izņēma 18 574 gabalu cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā 924 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kam nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu absolūtā spirta daudzumu tajā.

Par minēto noziegumu policisti aizturēja kādu vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, kā arī šajā datumā likumsargi aizturēja viņa klientu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas – par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Tāpat pagājušajā nedēļā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas darbinieki veica astoņas kratīšanas saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Rīgā.

Noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī likumsargi aizturēja divas personas – 1969. gadā un 1976. gadā dzimušus vīriešus, kuri Rīgas reģiona teritorijā realizācijas nolūkā uzglabāja cigaretes bez Latvijas Republikas nodokļu akcīzes markām.

Veicot divas automašīnu un sešas nekustamo īpašumu kratīšanas neatliekamības kārtībā, policisti konstatēja un izņēma 65 360 dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas Republikas nodokļu akcīzes markām un bez tām.

Policija ir ieguvusi informāciju, ka šīs cigaretes bija paredzēts realizēt Rīgas reģionā. Jāpiemin, ka aizturētās personas arī iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par analoģisku un citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd kriminālprocesā tiek veiktas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.