Menu
 

Inčukalnā jaunie jātnieki sacentīsies šķēršļu pārvarēšanā un priecēs ar krāšņu šovu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jauno jātnieku skola Foto - Jauno jātnieku skola

Trīs dienu garumā, no 30.jūnija līdz 2.jūlijam, Jauno jātnieku skolā notiek “Jauniešu kauss 2023” šķēršļu pārvarēšanā. Katru dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00  jaunie jātnieki cīnīsies par čempiona titulu trīs dažādās vecuma kategorijās - bērni, juniori un U25 jātnieki. Pirmās divas pasākuma dienas valdīs sportiska gaisotne, bet noslēdzošajā dienā jau jātnieki cīnīsies ne tikai par galveno balvu, bet arī priecēs ar krāšņu šovu, kurā jātnieki pārvarēs šķēršļus īpaši veidotos tērpos (maskās), izrotājot arī savus labākos draugus – zirgus, informē Jauno jātnieku skolā.

Jauniešu jātnieku kauss šķēršļu pārvarēšanā (konkurā) trīs dienu garumā Jauno Jātnieku skolā notiek jau otro gadu. “Esam priecīgi, ka esam uzsākuši tradīciju un varam turpināt trenēt jauno paaudzi zirgu sportā, organizējot šāda mēroga sacensības. Šogad pirmās divas sacensību dienas pie mums valdīs sportiskāka gaisotne, bet svētdiena vairāk būs orientētā uz skatītājiem, lai viņiem būtu iespēja izzināt staļļa dzīvi, piedaloties ekskursijās, vizinoties ar ponijiem, piedaloties dažādās stafetēs un konkursos, tādējādi uzzinot vairāk informācijas par zirgiem un zirgu sportu. Svētdien īpaši gaidīsim ģimenes ar bērniem, lai iepazīstinātu ar zirgu pasauli, jo, lai kļūtu par pasaules klases jātnieku, pirmie soļi jāsper jau agrā bērnībā,” stāsta Jauno jātnieku skolas vadītāja Zane Josta.

Pirmajā sacensību dienā, 30 jūnijā, notiks pirmā kvalifikācija bērniem, junioriem un U25 jātniekiem. Tāpat jātniekiem būs iespēja startēt atvērtajos maršrutos, pārvarot no 80 cm līdz 120 cm augstus šķēršļus.

Otrajā sacensību, 1.jūlijā, diena sāksies ar zemāka augstuma atvērtiem maršrutiem. Dienas vidū norisināsies 2.kvalifikācijas maršruts kausa izcīņai, pēc kura sekos komandu sacensības, kad laukumā valdīs ļoti sportiska gaisotne un spriedze, norāda Jauno jātnieku skolā.

Paralēli slēgtajā manēžā norisināsies vadības maršruts mazākajiem jātniekiem un jaunajiem zirgiem, kā arī 40 cm šķēršļu pārvarēšanas maršruts ponijiem. Dienas izskaņā sekos grūtāki maršruti, kur jātnieki ar zirgiem pārvarēs jau līdz 125 cm augstus šķēršļus.

Noslēdzošajā sacensību dienā, svētdien, 2.jūlijā, pasākumi tiks organizēti, lai skatītāju varētu izzināt zirgu ikdienu, kad tiek gaidītas ģimenes ar bērniem. Notiks kausa izcīņas fināla sacensības bērniem, junioriem un U25 jātniekiem. Dienas otrajā daļā būs vērojams izklaidējošas sacensības – jātnieki un zirgi startēs krāšņās maskās, pārvarot 90 cm augstus šķēršļus. Skatītāju balva tiks piešķirta interesantākajam kostīmam. Skatītājiem būs iespēja doties ekskursijas pa staļļiem, vizināties ar poniju vai zirgu, kā arī piedalīties stafetēs un citas atrakcijas, vēsta Jauno jātnieku skolā.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Papildu informācija - latvianhorses.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.