Logo
Drukāt šo lapu

"Jauniešu kauss" Inčukalnā pulcē jaunos jātniekus no visām Baltijas valstīm

Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jauno jātnieku skolā Inčukalnā trīs dienu garumā jau otro gadu pēc kārtas aizvadītas sacensības “Jauniešu kauss 2023”, kas pulcēja 323 jaunos jātniekus no Baltijas valsītim, lai sacenstos par čempiona titulu trīs  vecuma kategorijās – bērni, juniori un U25 jātnieki. Visās trijās vecuma grupās godalgotās vietas ieguva Latvijas sportistes.

Pirmajā dienā notika kvalifikācijas sacensības bērniem, junioriem un U25 jātniekiem, kā arī jātniekiem bija iespēja startēt atvērtajos maršrutos, pārvarot no 80cm līdz 120cm augstus šķēršļus.

Otrajā dienā turpinājās kvalifikācijas maršruti kausu izcīņai un notika komandu sacensības, kur desmit komandu konkurencē pirmo vietu ieguva “Jauno Jātnieku skolas” komanda. Pēc diviem posmiem Jauno jātnieku skola ierindojas dalītā otrajā vietā kopā ar sporta kluba “Princis” komandu. Pirmo vietu ieguva “Dancis pa Trim” no “Burtnieku zirgaudzētavas” . Sestdien visas dienas garumā paralēli Mazajā manēžā notika Vadības maršruts mazākajiem jātniekiem, kuri vēl tikai sāk draudzību ar zirgiem.

Pēdējā dienā notika fināla maršruti, kur tika noskaidroti labākie jātnieki, pēc kuriem sekoja masku šovs, kurā jātnieki pārvarēja šķēršļus īpaši veidotos tērpos (maskās), izrotājot arī savus labākos draugus – zirgus. Skatītājiem bija iespēja izjāt ar zirgiem, piedalīties ekskursijās pa staļļiem un piedalīties stafetēs.

Rīkotāji pavēstīja, ka bērnu (līdz 14 gadu vecumam) konkurencē kopvērtējumā uzvarēja Paula Agate Nīkrence ar zirgu Cassio, otrajā vietā atstājot Heidiju Ciaguni ar zirgu Julian, trešajā vietā Loreta Ivanova ar zirgu Pandora.

Maršrutā, kur startē jātnieki līdz 18 gadu vecumam, pirmo vietu ieguva Ance Anna Katkovska ar zirgu Falko no Jauno jātnieku skolas. Otrajā vietā Nikola Kukle ar  zirgu Lorbek un trešajā vietā Sendija Setkovska ar zirgu Amaranth. Ancei izdevās atkārtot pagājušā gada rezultātu, kopvērtējumā uzvarot otro gadu pēc kārtas.

Maršrutā, kur piedalās jātnieki vecumā līdz 25 gadiem, godalgoto pirmo vietu kopvērtējumā ieguva Līva Dreimane ar zirgu Picasso. Otrajā vietā vietā Elizabete Krista Juraša ar Agileru un trešajā vietā Katrīna Asare ar zirgu Cipra.

“Esam ļoti gandarīti par šo sacensību norisi, priecājamies, ka bija liela atsaucība gan no dalībniekiem, gan skatītājiem. Kopā sacensībās piedalījās 323 jātnieki, kas ir lielākais dalībnieku skaits pēdējo gadu laikā Latvijas mēroga sacensībās,” izteicās sacensību organizatore Zane Josta.

“Liels prieks, ka notiek šāda veida sacensības. Prieks, ka jauniešiem ir dota tāda iespēja sacensties savā starpā.  Protams, mans mīļākais maršruts ir Vadības maršruts mazajiem bērniem, man ļoti patīk kā viņi gatavojas un cenšas. Šogad bija ļoti liels dalībnieku skaits – 86 dalībnieki. Kas nozīmē, ka Latvijā aug jaunā jātnieku paaudze, kas nesīs Latvijas vārdu pasaulē,” pēc sacensībām atzina sacensību galvenā tiesnese Inga Miķelsone.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024