Menu
 

Atvērta pieteikšanās ISSP Skolas divu gadu izglītības programmai "Attīstot fotogrāfijas valodu"

  • Autors:  LETA
Foto - isspskola.lv Foto - isspskola.lv

Līdz 24.jūlijam atvērta pieteikšanās ISSP Skolas divu gadu neformālās izglītības programmai "Attīstot fotogrāfijas valodu", ko vada Latvijā un starptautiski pazīstami fotogrāfi un mākslas profesionāļi, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Katrīna Dūka.

Programmā aicināti pieteikties laikmetīgās fotogrāfijas interesenti ar priekšzināšanām fotogrāfijā. Nodarbības sāksies 2023.gada 16.septembrī.

ISSP Skolas mācību programma "Attīstot fotogrāfijas valodu" ir vadošā praksē balstītā laikmetīgās fotogrāfijas izglītības programma Latvijā, kas piedāvā radošu un kritisku vidi, kurā attīstīt savu vizuālo valodu, iemācīties strādāt autorprojektu formātā un izkopt individuālo rokrakstu fotogrāfijā.

Divu mācību gadu garumā programmas dalībnieki apgūst plašu zināšanu un iemaņu spektru un saņem visaptverošu ieskatu laikmetīgās fotogrāfijas norisēs Latvijas un pasaules kontekstā. Dažādu mācību kursu laikā studenti apgūst gan teorētisko bāzi, gan veido radošus mājasdarbus.

Otrajā mācību gadā tiek veidoti individuālie autorprojekti, ko programmas noslēgumā prezentē kopīgā izlaiduma izstādē. Programmas ietvaros regulāri notiek arī vieslekcijas, kurās ar savu pieredzi dalās mākslinieki, dažādu radošo profesiju pārstāvji un eksperti.

Nodarbības notiek darba dienu vakaros ISSP telpā Berga Bazārā, Rīgā. Programma ilgst divus mācību gadus jeb 18 mēnešus, un tā ir paredzēta jaunajiem fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem neatkarīgi no vecuma un līdzšinējās profesionālās pieredzes. Dalībai programmā nepieciešamas tehniskās zināšanas fotogrāfijā.

ISSP Skola darbojas kopš 2011.gada un tajā pasniedz pazīstami mākslinieki, kuratori un mākslas pētnieki - Iveta Gabaliņa, Ieva Epnere, Arnis Balčus, Vika Eksta, Ieva Balode, Solvita Krese, Liāna Ivete Žilde, Katrīna Teivāne, Maija Rudovska, Evita Goze un citi.

Liela daļa programmas absolventu turpina pilnveidoties fotogrāfijā vai vizuālajā mākslā, attīstot karjeru mākslas vai profesionālās fotogrāfijas jomā, turpinot studijas Latvijas vai ārzemju augstskolu maģistrantūras programmās vai pasniedzot fotogrāfiju izglītības iestādēs.

Starp programmas absolventiem ir virkne aktīvu jaunās paaudzes mākslinieku un fotogrāfu - Kristīne Krauze-Slucka, Annemarija Gulbe, Agate Tūna, Toms Harjo, Elīna Semane, Ieva Vīksne, Zanda Puče, Paulis Jakušonoks, Ģirts Raģelis, Kārlis Bergs, Ieva Raudsepa un citi. Absolventu darbi tiek regulāri publicēti vietējos un ārvalstu medijos un ar panākumiem piedalās fotogrāfijas konkursos Latvijā un starptautiski.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.