Menu
 

Kā būt aktīvam un veselīgam, vienlaikus saudzējot maciņu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Pauls Jemeļjanovs, profesionāls sportists, ielu vingrošanas kustības pārstāvis
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Mūsdienu fitnesa influenceri, mērķtiecīgas sociālo mediju reklāmas un lielo zīmolu mārketings nereti rada sajūtu, ka cilvēks var būt veselīgs un sasniegt savus aktīvā dzīvesveida mērķus tikai tad, ja iegādāsies jaunākos un šķietami labākos produktus, ko tirgus piedāvā. Taču patiesībā labsajūtas un dzīves kvalitātes uzlabošanai nav jāapdraud ikmēneša budžets – jebkurš no mums var sportot un rūpēties par savu veselību, neieguldot lielus finansiālos resursus.

Apvieno lietderīgo ar patīkamo

Laikā, kad fizisku darbu nenoliedzami aizstāj sēdošs darbs pie datora, sportam un kustībām tiek atstāta arvien mazāka loma dienas kārtībā. Turklāt daudzi aizmirst, ka devīze “visu vai neko” nav labākais vadmotīvs veselīga dzīvesveida ievērošanai – ne visiem no mums nepieciešami vairāku stundu treniņi ik dienu, jo pat 30 minūtes aktivitāšu dienā, ja tiek veiktas regulāri, spēj palīdzēt justies labi un parūpēties par savu veselību.

Pat sēžot birojā vai mājas ofisā, varam atvēlēt laiku nelielām aktivitātēm, piemēram, brauciena ar liftu vietā izvēlēties kāpnes, izkāpt no sabiedriskā transporta dažas pieturas ātrāk un atlikušo ceļu uz darbu vai mājām mērot kājām vai vienkārši izmantot pusdienu pārtraukumus, lai dotos 15 minūšu pastaigā. Kaut gan tas var šķist nieks, šie veselīgie ieradumi ilgtermiņā spēj nest vēlamos rezultātus.

Izmanto dabu kā savu sporta zāli

Vasara ir labākais laiks, kad sākt ceļu​​ pretī labākām un veselīgākām ikdienas izvēlēm, jo saule mūs lutina un nav attaisnojumu neiet ārā – drūmi un auksti rīti būs ikdiena tikai vēlā rudenī. Kā norāda sportists, pat ar regulārām pastaigām ārā var pietikt, lai uzlabotu savu fizisko sagatavotību, bet tie, kuri vēlas palielināt savu fizisko slodzi, var vilkt kājās skriešanas apavus un doties uz tuvējiem parkiem.

Parki ir lieliska vieta, kur ne tikai izbaudīt skriešanu vienatnē, bet arī atrast līdzīgi domājošos – tur aktīvisti bieži vien rīko bezmaksas skriešanas koptreniņus, kas spēj sniegt papildu motivāciju izkustēties labā kompānijā. Arī āra vingrošanas laukumi ir laba alternatīva ierastās sporta zāles abonementam, jo tajos atrodams teju tāds pats aprīkojums un interesenti var iepazīt sporta pasauli palēnām, izmantojot savu ķermeņa svaru un veicot nelielu izpēti par labākajiem vingrinājumiem iesācējiem.

Atklāj tehnoloģiju sniegtās iespējas

Šķiet, mūsu dzīve bez tehnoloģijām vairs nav iedomājama, tāpēc ir vērts tās izmantot ne tikai izklaides nolūkiem, bet arī veselīga dzīvesveida mērķu sasniegšanai. Labs veids, kā sportu padarīt par daļu no ikdienas un bez finansiāliem ieguldījumiem uzturēt sevi formā, ir tiešsaistes treniņu video, kuri tagad pieejami teju ikvienam.

Daudziem cilvēkiem nepatika pret sportu izveidojās jau skolas laikā, kad sporta stundās nevis mācīja treniņu būtību, bet gan visu lika darīt, vērtējot ar atzīmēm. Cilvēkiem nepatīk būt iesācējiem, bet pacietība un izturība ir tas, pie kā jāpieturas, ir jāsaprot, ka rezultāti nenāks vienā dienā – ceļš uz veselīgu ķermeni un prātu var aizņemt nedēļas un pat mēnešus. Tāpēc, lai sportu un kustību vieglāk iekļautu savā ikdienas grafikā, iesaku sākt ar treniņiem, kurus var atrast tiešsaistē – tie būs piemēroti jebkura gaumei un fiziskajai sagatavotībai, un katrs tos varēs pildīt savā tempā, neuztraucoties, ko par to domās apkārtējie.

Tomēr, ja ir vēlme sportisko apņemšanos pacelt nākamajā līmenī un lielāku uzmanību pievērst arī veselības mērījumiem, par noderīgu treniņu komapanjonu kļūs jaunais “Huawei Watch 4 Pro” viedpulkstenis. Tas palīdzēs sekot līdzi ne tikai veselīgam sirds ritmam, bet arī atbilstošai treniņu slodzei, pareizai elpošanai un citiem būtiskiem rādītājiem, kuri ietekmē treniņu kvalitāti un pašsajūtu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.