Menu
 

Video: "Saulkrasti Jazz Festival" ar vērienīgu programmu atzīmēs 25 gadu jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 20.līdz 22.jūlijam Saulkrastu pilsētas estrādē norisināsies viens no vērienīgākajiem džeza mūzikai veltītajiem festivāliem Latvijā – “Saulkrasti Jazz Festival”. Trīs dienu laikā uz skatuves kāps izcili džeza mūzikas mākslinieki no Anglijas, Francijas, ASV, Kanādas, Zviedrijas, Itālijas, Norvēģijas, Mozambikas, Kotdivuāras, Latvijas un Lietuvas, piedāvājot bagātīgu ceļojumu džeza pasaulē. “Saulkrasti Jazz Festival” šogad svin savu 25 gadu pastāvēšanas jubileju, tādēļ džeza svētki šogad plānojas īpaši vērienīgi, informēja festivāla direktora vietniece Ieva Kalniņa.

20.jūlijā festivālu spoži atklās pasaulē slavenais vokālais a cappella sekstets “Accent”, kurā apvienojušies seši jauni vokālā džeza pionieri no piecām dažādām pasaules valstīm. Festivāla atklāšanas vakara koncerta otrajā daļā muzicēs izcilais trombonists un komponists Masimo Morganti (Itālija), ar kuru kopā uz skatuves kāps itāļu dziedātāja un brīnišķīgās balss īpašniece Marta Džulioni. Itāļu māksliniekiem pievienosies viens no labākajiem un pieredzes bagātākajiem džeza orķestriem Latvijā – “Mirage Jazz Orchestra”.

Festivāla otro dienu ar vērienu atklās “Ivan Mazuze Band” (Mozambika, Norvēģija). Ivana Mazuzes izcilā saksofona spēle dziļi sakņojas Āfrikas mūzikā un melodijās, kuras atbalsta spēcīga ritma sekcija, dodot brīvu vietu improvizācijai un radot kustīgu ainavu starp džezu un Āfrikas skaņu motīviem.

Koncerta otrajā daļā Āfrikas kontinentu pārstāvēs vēl viena džeza zvaigzne – soul dziedātāja ar maigo un melodisko balsi Cecīlija Verni (Kotdivuāra), kas uzstāsies kopā ar Šauļu bigbendu. Cecīlijai šī nebūs pirmā reize Saulkrastos – pirms pieciem gadiem džeza festivāla 20 gadu jubilejas ietvaros dziedātājas uzstāšanās tika pavadīta ar stāvovācijām.

“Saulkrasti Jazz Festival 2023” noslēguma koncerts 22.jūlijā būs trīs daļās. Koncertu atklās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas bigbends, kuru vada mūziķis un komponists Deniss Paškevičs. Turpinājuma uzstāsies Kvartets "LUPA", kas spēcīgi sevi pieteica 2016.gadā. Kvartets darbojas instrumentālās, elektroniskās un analogajā modern fusion mūzikas laukā. Šogad "LUPA" saņēma Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons 2023" kategorijā Labākais džeza vai fanka mūzikas albums.

Jubilejas festivālu noslēgs enerģiskie un harizmātiskie “Soul Train”  (Šveice, ASV). Grupa kāps uz skatuves kopā ar savu ilggadējo partneri, ārkārtīgi izklaidējošo soul mūzikas izpildītāju Redžiju Saundersu (ASV), kas ar savu pozitīvo enerģiju radīs īstu ballītes atmosfēru.

Pēc trīs gadu pārtraukuma atkal notiks meistarklases jaunajiem mūziķiem. Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas “Biļešu paradīzes” un internetā. Stundu pirms koncertu sākuma Saulkrastu pilsētas estrādē sāks darboties kafejnīcas un rotaļu laukums mazajiem džeza mīļotājiem. Lai vecāki varētu mierīgi izbaudīt koncertu, “Saulkrasti Jazz Festival” komanda parūpēsies par kārtību un drošību rotaļu laukumā, vēsta rīkotāji.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.