Menu
 

Iespējamo informācijas par NATO samitu noplūdi izmeklē arī Lietuvas policija

  • Autors:  LETA/BNS

Arī Lietuvas policija sākusi izmeklēšanu par iespējamu informācijas noplūdi sociālajos tīklos saistībā ar šonedēļ Viļņā notikušā NATO samita organizāciju.

"Lietuvas Kriminālpolicijas birojs sācis pirmstiesas izmeklēšanu un sadarbojas ar visām institūcijām, kas atbildīgas par kiberdrošību," aģentūrai BNS apstiprināja Lietuvas Policijas departamentā.

"Pašreizējā izmeklēšanas posmā detalizētāka informācija netiek sniegta," norādīja policijā.

Jau vēstīts, ka saziņas platformā "Telegram" izplatīts paziņojums, ka hakeri ar segvārdu "From Russia with Love" ieguvuši piekļuvi NATO samita organizatoru nepubliskajai informācijai par pasākuma drošību, noskaidrojuši atbildīgo personu vārdus, delegāciju pārvietošanās maršrutus un izmantotās drošības sistēmas.

Starp dokumentiem, kuru autentiskumu iestādes vēl nav apstiprinājušas, ir aptuveni 30 dokumenti, kuros norādītas konkrētas viesnīcas, kurās uzturējās valstu vadītāji un delegācijas, ierašanās laiks lidostās, apsargu vārdi, viņu ieroču veidi un sakaru līdzekļu parametri.

Publiskoti arī Lietuvas policijas īpašo operāciju vienības "Aras" snaiperu vārdi, protokoli no drošības grupas sanāksmēm, kas notika pirms samita un kuru laikā tika plānoti lēmumi par ierobežojumiem gaisa telpā, kā arī satiksmes ierobežojumiem.

NATO samits Viļņā notika otrdien un trešdien.

Trešdien izmeklēšanu par informācijas noplūdi sāka Lietuvas Valsts drošības departaments.

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks ceturtdien apliecināja, ka informācijas noplūde saistībā ar NATO samita Viļņā organizēšanu nav kaitējusi pasākuma norisei, tomēr hakeru uzbrukums bija sagaidāms. Viņš uzsvēra, ka noplūdinātie nav slepeni NATO dokumenti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.