Logo
Drukāt šo lapu

"Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kritums maijā straujāks nekā ES un eirozonā vidēji

"Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kritums maijā straujāks nekā ES un eirozonā vidēji

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā maijā salīdzinājumā ar 2022.gada piekto mēnesi samazinājusies par 8,8%, kas ir straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" ceturtdien publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Kritums maijā gada griezumā reģistrēts 15 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujāks nekā Latvijā tas bijis Īrijā (-16,2%), Igaunijā (-12,8%), Bulgārijā (-11%) un Nīderlandē (-8,9%).

Tikmēr lielākais kāpums šajā periodā fiksēts Maltā (+12,2%), Dānijā (+7,8%), Francijā (+2,9%), Somijā (+1,7%) un Lietuvā (+1,5%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide maijā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada samazinājusies par 1,8%, bet eirozonā – par 2,2%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – aprīli - rūpniecības produkcijas izlaide ES maijā pieaugusi par 0,1%, bet eirozonā - par 0,2%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies 14 valstīs, straujākais kāpums bijis Slovēnijā (+7,9%), Horvātijā (+4,3%), kā arī Slovākijā un Somijā (abās valstīs +2,5%), bet lielākais samazinājums bijis Īrijā (-4,9%), Lietuvā (-2,8%), kā arī Rumānijā un Beļģijā (-1,2%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies par 1,1%, bet Igaunijā pieaugusi par 2,2%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024