Menu
 

Gaisa filtru ražotājs "Dinair Filton" paplašinās ražotni Olainē

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/dinairlatvia Foto - facebook.com/dinairlatvia

Gaisa filtru ražotājs SIA "Dinair Filton" šogad paplašinās ražotni Olainē, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka uzņēmuma politika ir neatklāt paplašināšanā ieguldītās investīcijas.

"Dinair Filton" pārstāvji informē, ka šogad Latvijas rūpnīcā plānotas nozīmīgas investīcijas, paplašinot un izbūvējot ievērojami lielāku PDV ("Product&Development Center") jeb produktu izpētes laboratoriju, kuru papildinās jaunas testēšanas iekārtas ar iespēju pārbaudīt gatavos filtrus atbilstoši ISO16890 prasībām.

Tāpat rūpnīcas paplašināšanās paredz jauna "Clean Room" (telpa, kur tiek ražoti filtri ar īpaši augstiem sterilas vides parametriem) izveidi. Šeit tiks pilnveidota ražotne HEPA ("High Efficiency Particle Absorption") jeb augstas efektivitātes daļiņu absorbcijas filtriem, kuru ražošana var notikt tikai sterilās telpās. Šos filtrus izmanto farmācijas un mikroelektronikas ražotnēs, pārtikas un dzērienu ražošanā un veselības aprūpē, piemēram, slimnīcu operācijas zāles.

"Dinair Filton" ir ASV kompānijas "AAF International" meitasuzņēmums, kurš 99% savas saražotās produkcijas - gaisa filtrus gaisa attīrīšanas un ventilācijas iekārtām - eksportētu klientiem visā pasaulē. "AAF International" Eiropas reģionā ir 12 rūpnīcas, no kurām tieši Latvijas ražotne Olainē šī gada pavasarī kļuva par Eiropas galveno jeb "mātes rūpnīcu", lai nodrošinātu augsto pieprasījumu pēc gaisa attīrīšanas filtriem.

Latvijas ražotnē ir liels īpatsvars tā dēvēto OEM ("original equipment manufacturing") filtru, kuri tiek ražoti nevis pēc standarta izmēriem, bet gan kopā ar gala lietotāju izstrādājot specifiskiem parametriem un prasībām atbilstošus filtrus. Tie aptver gan sadzīves tehnikas, auto industrijas, industriālās ražošanas un daudzas citas nozares.

"Dinair Filton" 2021.gadā strādāja ar 21,524 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,414 miljonu eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti.

"Dinair Filton" ir reģistrēts 2006.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 6 473 840 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Zviedrijas kompānija "Dinair".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.