Menu
 

Garkalnes "Livonia" regbisti pārspēj Ķekavas "Miesniekus" Baltijas "Top" līgas pirmajā spēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Juris Bērziņš-Soms Foto - Juris Bērziņš-Soms

Ar “Brander/Livonia” komandas uzvaru pār principiālajiem pretiniekiem Ķekavas “Miesniekiem” sestdien Upesciema stadionā startējusi Baltijas “Top” līgas jaunā sezona. Turnīra turpinājumā abi vadošie Latvijas klubi, papildināti ar vairāku citu komandu spēlētājiem, spēkosies pret sešām Lietuvas komandām.

Spēles pirmajā pusstundā bumbu vairāk kontrolēja šāgada Latvijas čempioni “Miesnieki”, bet punktus iekrāja mājinieki “livonieši”, kuri pērn iekļuva Baltijas līgas finālā, bet šosezon par mērķi izvirzījuši vismaz pusfinālu. 10.minūtē piezemējumu veica Alekss Melanders, bet 23.minūtē vēl piecus punktus pievienoja Dāvis Jansons (10:0). Pirmā puslaika izskaņā aktīvāki uzbrukumā jau bija laukuma saimnieki, toties piezemējumu veica viesi – piecus punktus atspēlēja Normunds Tamužs (10:5).

Otrā puslaika sākumā, izmantojot pretinieku kļūdu, piezemējumu “Livonia” labā izdarīja Uvis Vasiļenko un pirmo reizi spēlē precīzs realizācijas sitienā bija Matīss Zicāns (17:5), bet jau piecas minūtes vēlāk ar to pašu atbildēja “Miesnieku” spēlējošais trenerisun kapteinis Emīls Balodis un Artūrs Alainis (17:12). Tuvojoties puslaika vidum, ķekavieši sekmīgi pabeidza vēl vienu ilgu uzbrukumu un pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā (17:19), taču jau nākamajā uzbrukumā Garkalnes komanda ar Janeka Taškāna piezemējumu un Zicāna realizāciju vadību atguva (24:19).

Pēdējās desmit minūtēs tomēr pagāja ar izteiktu mājinieku pārsvaru. Vispirms Zicāns ar soda sitienu “Livonia” pārsvaru palielināja līdz astoņiem punktiem (27:19),drīz pēc tam Antons Petrovičs un Zicāns – līdz 15 punktiem (34:19), bet izskaņā bumbu ieskaites laukumā nogādāja Ivo Kapiņš (39:19). Punktu mačam gan pielika Baloža piezemējums un Alaiņa realizācijas sitiens – beigu rezultāts 39:26 “Livonia” labā.

Šogad Baltijas “Top” līgā piedalās astoņas komandas – sešas no Lietuvas un divas no Latvijas. Taču atšķirībā no iepriekšējiem gadiem pamatturnīrā katra komanda spēlēs ar katru, un četras labākās vienības kvalificēsies pusfinālam (pērn pirmajā posmā klubi aizvadīja divu apakšgrupu turnīru). Regulārā sezona turpināsies līdz septembra beigās, čempioni kļūs zināmi oktobra vidū.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.