Logo
Drukāt šo lapu

Valsts prezidents: Izglītības reformas rezultātā ieguvējiem ir jābūt Latvijas skolēniem

Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

1.augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu, lai pārrunātu nozares prioritātes šajā un 2024.gadā, kā arī iecerēto izglītības reformu, 2023.gada eksāmenu rezultātus un situāciju zinātnē, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka kopumā Latvijas finansējums izglītības sektoram ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā, bet izglītības kvalitātē krietni atpaliekam no līderiem, kas norāda uz būtisku nepieciešamību sistēmas pārkārtošanai.

“Šā gada eksāmenu rezultāti norāda uz kritisku situāciju izglītības sistēmā, kas ir arī rezultāts mācībspēku nepietiekamībai, it īpaši Latvijas reģionos. Reformējot sistēmu, ir jāparedz atbilstošs atbalsts pašvaldībām, kā arī mācības mācībspēkam, lai nodrošinātu kvalitatīvu un pietiekamu skolotāju skaitu. Izglītības reformas rezultātā ieguvējiem ir jābūt Latvijas skolēniem, kuriem jāsaņem kvalitatīva izglītība neatkarīgi no dzīvesvietas vai ģimenes sociālā stāvokļa,” tikšanās laikā uzsvēra Valsts prezidents.

Sarunā Valsts prezidents pauda viedokli, ka Izglītības un zinātnes ministrijai ir aktīvi jāstrādā pie augstākās izglītības un zinātnes kapacitātes stiprināšanas. Nedrīkst atkāpties no mērķa zinātnei atvēlēt vismaz 1,5% no iekšzemes kopprodukta.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024