Menu
 

Puntulis: Lai gan nākamā gada budžets nesolās būt spožs, ir jārisina atalgojuma jautājums kultūras nozarē

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Lai gan nākamā gada budžets nesolās būt spožs, ir jārisina atalgojuma jautājums kultūras nozarē, aģentūrai LETA uzsvēra kultūras ministrs Nauris Puntulis, kurš 7.augustā Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

Iepazīstinot ar nākamā gada Kultūras ministrijas prioritātēm, kultūras ministrs akcentēja, ka atalgojums būs viena no prioritātēm, norādot, ka ir jārūpējas par atalgojumu nozares profesionāļiem. Nākamā prioritāte ir dziesmu un deju svētku kustība un kolektīvu vadītāju atalgojuma sakārtošana.

Pēc Puntuļa paustā, vēl viena prioritāte būs kultūras pieejamība. Neskatoties uz sarežģīto situāciju būvniecības nozarē, ir "godam jātiek galā" ar infrastruktūras jautājumiem. Tas attiecas uz Jauno Rīgas teātri, Rīgas pili un citiem objektiem, kas tuvākajā laikā ir jāpabeidz, lai kultūras pieejamība tiktu nodrošināta.

Kultūras ministrs sacīja, ka nākamgad jāturpina vēsturisko zemju likuma ieviešana. Tāpat ir jāpalielina atbalsts programmai "Skolas soma". Puntuļa ieskatā, tā ir pilnveidojama ne tikai finansiāli, bet arī saturiski.

Taujāts, kādi jautājumi tika cilāti sarunā ar Valsts prezidentu, kultūras ministrs norādīja, ka puses pārrunājušas aizvadītos dziesmu un deju svētkus, svērušas izaicinājumus, kuri būtu jāpārvar, runājot par dziesmu un deju svētkiem un svētku kustību nākotnē. Tāpat kultūras ministrs ar valsts pirmo personu pārrunāja situācija kultūras nozarē atalgojuma jomā, kā arī jautājumus, kas attiecas uz reģionālajiem masu medijiem un reģionālo masu mediju politiku Latgalē.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs pateicās visiem dziesmu un deju svētku organizatoriem un dalībniekiem, kuri šogad svētku 150.gafskārtu padarīja īpašu ikvienam skatītājam un klausītājam. "Šobrīd ir piemērots brīdis, lai izvērtētu un apkopotu secinājumus, kas saistīti ar šo svētku sagatavošanu un sarīkošanu. Tādējādi tas būs labs pamats, gatavojoties jau nākamajiem dziesmu un deju svētkiem," sarunā sacīja Rinkēvičs.

Tikšanās laikā Valsts prezidents aktualizēja jautājumu par informatīvās telpas stiprināšanu Latvijas pierobežā, īpaši Latgalē, un atbalstu reģionālās preses izdevumiem. Pēc Rinkēviča paustā, patlaban ir īpaši svarīgi, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu pieejams nacionālā, reģionālā un vietējā līmenī kvalitatīvs, neatkarīgs un uzticams masu mediju saturs. "Tas ir īpaši sakāms par reģionālajiem medijiem mūsu valsts pierobežā, īpaši Latgalē. Tādēļ atbildīgajām institūcijām ir jāmeklē veids un atbalsta mehānismi, kas stiprinātu un nodrošinātu reģionālo mediju darbību arī turpmāk," pauda Rinkēvičs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.