Menu
 

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā jūlija beigās pieaudzis līdz 5,6%

  • Autors:  LETA
Reģistrētā bezdarba līmenis procentos no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionā. Dati - Nodarbinātības valsts aģentūra. Infografika - LETA Reģistrētā bezdarba līmenis procentos no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionā. Dati - Nodarbinātības valsts aģentūra. Infografika - LETA

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad jūlija beigās bija 5,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2023.gada jūlija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 49 962 bezdarbnieki, kas ir par 723 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 49 239 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūlija beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 11,1%, kas ir kritums par 0,1 procentpunktu.

Vienlaikus Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā pieaudzis par 0,2 procentpunktiem, sasniedzot 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis mēneša laikā nav mainījies un bija attiecīgi 5,4% un 5,1%. Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā palielinājies par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās sasniedzot 4,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.