Menu
 

Ķekavas novadā realizēs labākās jauniešu iniciatīvas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.pexels.com Foto - www.pexels.com

Lai finansiāli atbalstītu Ķekavas novada jauniešu iniciatīvas, kas veicina jaunatnes iekļaušanos novada kultūras, sporta un izglītības procesos, Ķekavas novada pašvaldība organizēs jauniešu projektu konkursu, informē pašvaldības pārstāvji.

Ķekavas novada dome 9.augusta sēdē apstiprinājusi Ķekavas novada jauniešu iniciatīvu konkursa nolikumu. Saskaņā ar to Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvalde reizi gadā organizēs konkursu jauniešu iniciatīvu īstenošanai, viena projekta īstenošanai atvēlot finansējumu līdz 500 eiro.

Iniciatīvu konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt tās jauniešu idejas, kas veicina Ķekavas novada jaunatnes iekļaušanos novada kultūras, sporta un izglītības procesos, sekmējot viņu fiziskās aktivitātes, vērtību izpratni un aktīvu līdzdalību. Projekta aktivitātēm jānorisinās Ķekavas novada teritorijā, un to labuma saņēmējiem jābūt Ķekavas novada iedzīvotājiem, norāda pašvaldības pārstāvji.

Kā informē Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, finanšu līdzekļi tiks piešķirti neformālās mācīšanās aktivitātēm, āra dzīves aktivitātēm, jauniešu iesaistei brīvprātīgajā darbā, fiziskajām aktivitātēm, kas neprasa mērķtiecīgu un ilglaicīgu iepriekšējo sagatavotību attiecīgajā sporta veidā (atklātajiem treniņiem, amatierturnīriem u.tml.), kā arī radošai izpausmei, piemēram, radošām darbnīcām, improvizācijas teātra nodarbībām un izstāžu veidošanai.

Konkursā varēs piedalīties Ķekavas novada jaunieši vai jauniešu grupa vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Atbilstoši konkursa nolikumam katru iesniegto ideju pārstāv pilngadīga persona – individuālas idejas iesniedzējam ir jābūt sasniegušam 18 gadu vecumu, tāpat arī jauniešu grupā vismaz vienai personai ir jābūt pilngadīgai.

Jauniešu iniciatīvu konkursu paredzēts izsludināt vienu reizi gadā, informējot par tā norisi tīmekļvietnē www.kekava.lv un Ķekavas novada jaunatnes jomas sociālajos tīklos. Konkursam pieteiktos projektus izvērtēs komisija piecu cilvēku sastāvā, pārstāvot kultūras, sporta, izglītības un jaunatnes jomu. Lai sniegtu atbalstu projekta realizācijā, katram projektam tiks piesaistīts mentors – Ķekavas novada jaunatnes jomas speciālists, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.