Menu
 

Šoruden Siguldā gaidāms pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

No 6. līdz 8.oktobrim Siguldā norisināsies Latvijā pirmais bērnu un jauniešu literatūras festivāls. Tā daudzveidīgā programma piedāvās tikšanās un darbnīcas ar autoriem un ilustratoriem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Norvēģijas, trīs dažādas ilustrāciju izstādes, četras teātra izrādes, multimediju pastaigu un citus notikumus.

Festivāls ar daudzveidīgo programmu uzrunās bērnus un jauniešus, viņu vecākus, kā arī skolotājus. Festivāla sapnis ir redzēt lasošu sabiedrību, kurā literatūra iekļaujas tikpat organiski kā zobu tīrīšana vai sports, stāsta kultūras centrā "Siguldas devons".

Festivāla pirmā diena, 6.oktobris, piedāvā programmu novada izglītības iestādēm. Festivāla notikumus apmeklēs skolotāji un bērni un jaunieši vecumā no pieciem līdz 18 gadiem.

7. un 8.oktobris ir festivāla ģimeņu dienas, uz kurām aicināti gan mazi, gan lieli apmeklētāji. Abās dienās festivāla programma piedāvās tikšanās un darbnīcas ar autoriem un ilustratoriem, teātra izrādes, ilustrāciju izstādes, multimediju pastaigu pilsētvidē, Latvijas grāmatizdevēju jaunāko grāmatu prezentācijas, iespēju iegādāties grāmatas un citus aizraujošus notikumus.

Vairāk par festivālu aicina uzzināt 21.augustā plkst.11.00 Siguldas Raiņa parkā, kur būs iespēja gan satikt festivāla programmas veidotājus - izdevniecības "Liels un mazs" vadītāju Alīsi Nīgali, ilustratori, bērnu grāmatu autori Rūtu Briedi, režisoru Jāni Znotiņu, radošo industriju uzņēmumu "Story Hub", kā arī Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāju Renāti Punku -, gan iesaistīties pirmajā priekšālasītāju dienā Siguldā, vēsta kultūras centra pārstāvji.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.