Menu
 

Spēcīgs lietus Vācijā izraisa plūdus; Frankfurtes lidostā atcelti desmitiem reisu

  • Autors:  LETA--AP/AFP

Vācijā vētra un spēcīgas lietusgāzes vairākās valsts daļās izraisījušas plūdus un Frankfurtes lidostā nācies atcelt desmitiem avioreisu, ceturtdien paziņojušas varasiestādes. Vētra trešdien virzījās pāri Vācijas dienvidrietumiem, izraisot spēcīgas lietavas un vairāk nekā 25 000 zibens spērienu stundas laikā.

Frankfurtes lidosta, kas ir lielākā un noslogotākā Vācijā, paziņoja, ka trešdienas vakarā uz skrejceļa uzkrājies liels ūdens daudzums un uz vairāk nekā divām stundām pārtraukti reisi. Lidostas tīmekļa vietnē bija norādīts, ka atcelti aptuveni 90 reisi, bet 23 reisi, kas devās uz Frankfurti, tika novirzīti uz citām lidostām.

"Šodien situācija droši vien atkal stabilizēsies. Šeit joprojām ir pasažieri, kuri jāreģistrē jauniem reisiem," ziņu aģentūrai AFP norādīja lidostas preses pārstāvis.

Lietusgāzes dažās Vācijas dienvidrietumu un centrālās daļās trešdien izraisīja plūdus - applūda ielas un ēku pagrabi. Gelzenkirhenē glābšanas dienestiem nācās glābt cilvēkus no automašīnām uz pārplūdušiem ceļiem. Pilsētā plūdi sākās strauji un dažās ielās bija iespējams pārvietoties tikai ar piepūšamajā laivām. Krītoši koki ir sabojājuši automašīnas.

Frankfurtē ugunsdzēsības dienests no trešdienas vakara līdz ceturtdienas rītam saņēma vairāk nekā 350 izsaukumus par applūdušām ēkām un 17 izsaukumus par kritušiem kokiem. Lai tiktu galā ar lielo slodzi, dienests atsauca darbiniekus no brīvdienām.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.