Menu
 

"Riga FC" futbolisti ar Salaspils publikas atbalstu nodrošina vietu UEFA Čempionu līgas pamatkārtā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Riga Futsal Club Foto - Riga Futsal Club

Latvijas čempionvienība “Riga Futsal Club”, pastiprināta ar vairākiem Argentīnas, Portugāles un Brazīlijas viesspēlētājiem, Salaspils sporta namā izcīnījusi pirmo vietu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā un nodrošinājusi ceļazīmi uz pamatturnīru.

Pirmajās divās spēlēs laukuma saimnieki sīvā cīņā pārspēja Rēgensburgas "Jahn" no Vācijas 3:1 un sagrāva Stambulas "Šišli" no Turcijas 22:1. Izšķirošajā cīņā par pirmo vietu grupā “Riga” sestdien Salaspilī tikās ar turnīra favorītiem Nahčivanas klubu "Araz" no Azerbaidžānas, turklāt, ņemot vērā iepriekš gūto un zaudēto vārtu starpību, rīdziniekiem pietika arī ar neizšķirtu.

Mājinieki vadībā izvirzījās 3.minūtē un pirmā puslaika vidū nostiprināja pārsvaru 2:0, taču tad pretinieki nepilnas minūtes laikā atbildēja ar diviem precīziem tālsitieniem un izlīdzināja rezultātu. Pusotru minūti pirms pārtraukuma “Riga” atguva vadību – 3:2.

Līdz otrā puslaika vidum Latvijas čempioni pārsvaru bija palielinājuši līdz 5:2. Kritiskajā brīdī Azerbaidžānas klubs pārgāja uz spēli ar pieciem laukuma spēlētājiem – un triju minūšu laikā ielaida vēl divus vārtus, turklāt septītos guva “Riga” vārtsargs Labuts. Beigu rezultāts 8:3. Divus golus uzvarētāju labā iesita portugāļu zvaigzne Rikardinju, kurš ar 55 vārtiem nu ir rezultatīvākais spēlētājs turnīra vēsturē.

UEFA Čempionu līgas pamatkārtā “Riga FC” grupu turnīrā sacentīsies ar Čehijas “Plzen”, Dānijas “JB Futsal” un vieniem no citas priekšsacīkšu grupas uzvarētājiem. Spēles cīņā par iekļūšanu elites kārtā paredzētas oktobra beigās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.