Logo
Drukāt šo lapu

Pasniegtas Salaspils novada balvas izglītībā "Gada skolotājs"

Foto - salaspils.lv Foto - salaspils.lv

28.augustā Salaspils kultūras namā “Rīgava” norisinājās ikgadējā pedagogu Augusta konference, kura pulcēja pilnu zāli ar Salaspils novada mācībspēkiem. Konferences ietvaros trim pedagogiem tika pasniegtas Salaspils novada balvas izglītībā “Gada skolotājs”, informē Salaspils novada pašvaldībā.

Konferences sākumā pedagogus uzrunāja Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raivis Anspaks: “Tradicionāli šī konference norisinās tieši pirms kārtējā mācību gada sākuma, un kā katru gadu tā iezīmē citus izaicinājumus un mērķus. Nevar noliegt, ka pēdējie gadi izglītības jomā ir bijuši ārkārtīgi grūti un izaicinoši – sākot ar Covid-19 pandēmiju, kad tieši pedagogi uz saviem pleciem iznesa attālinātās mācīšanas grūtības, panākot, ka pat attālinātā izglītības apguve spēj nodrošināt kvalitatīvas izglītības iegūšanu bērniem. Tas prasīja neiedomājamu uzņēmību, mērķtiecību un spēju pielāgoties mainīgiem un pat ārkārtējiem apstākļiem. Tas prasīja pāreju uz digitālo vidi, prasīja no pedagogiem un skolēniem jaunu prasmju, metožu un iemaņu apguvi. Neskatoties uz grūtībām, Salaspils pedagogi ar šiem izaicinājumiem tika galā. Pirmsskolas saskārās ar stingrajām pandēmijas ierobežošanas prasībām, vecāku iebildumiem, izaicinājumu nodrošināt pirmsskolas izglītības pakalpojumu apstākļos, kad trūkst pedagogu un nav iespējams normāls darba ritms. Tomēr Salaspils pirmsskolas izglītības iestādes spēja nodrošināt pirmsskolas pakalpojumu mūsu novada iedzīvotājiem."

"Lai arī tika prognozēts, ka pēc pandēmijas būs novērojams kritums izglītības kvalitātē, mēs redzam, ka Salaspils skolās nav būtiski mainījusies izglītības kvalitāte, proti, centralizēto eksāmenu rezultāti parāda, ka pedagogu darbs ir bijis efektīvs, un mēs ar to lepojamies. Covid-19 pandēmija bija laiks, kurā mēs visi sapratām, cik nozīmīga ir spēja sabiedrībai būt saliedētai, cik svarīgs ir katras profesijas pārstāvju ieguldījums, proti, mēs kā sabiedrība beidzot sākām novērtēt pedagogu un ārstu darbu, sākām saprast, cik milzīga loma mūsu dzīvē ir šo profesiju pārstāvjiem. Tā ir labā ziņa, taču sliktā ziņa ir tā, ka mums visiem kopā vēl ir jādara ļoti daudz, lai pedagogu darbs tiktu atbilstoši novērtēts un pedagogiem tiktu nodrošināts arī nepieciešamais atbalsts," norādīja R.Anspaks.

Konferences turpinājumā apbalvojumus par nozīmīgu ieguldījumu izglītībā un izciliem sasniegumiem pedagoģiskajā darbībā Salaspils novadā saņēma trīs konkursa “Gada skolotājs” laureāti. Nominācijā “Gada skolotājs vidusskolā” balvu saņēma Salaspils 1.vidusskolas skolotāja Kristīne Blūma, nominācijā “Gada skolotājs profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmās” balvu saņēma Salaspils 1. vidusskolas interešu izglītības skolotājs Sandijs Krastiņš, savukārt nominācijā “Gada skolotājs pirmsskolā” balvu saņēma Salaspils 1.pirmsskolas skolotāja Edīte Fiļimonova. 

Augusta konferencē tika sveiktas arī Salaspils novada sākumskolas un pirmsskolas pedagogu metodisko izstrādņu skates “Es savā novadā” jeb “Metodiskās biržas” uzvarētājas: Salaspils 1.vidusskolas skolotāja Egija Baumane, Salaspils pamatskolas direktores vietniece, latviešu valodas skolotāja Baiba Asare un Salaspils pirmsskolas izglītības iestādes “Saime” skolotāja Aija Jerkina. Ar plašu un interesantu prezentāciju par aktualitātēm izglītībā uzstājās Valsts izglītības satura centra vadītāja Liene Voroņenko. Savukārt lekciju “Flirts ar citādo, jeb ko mācīties, kad visas skolas pabeigtas” vadīja profesors Mārcis Auziņš. Ar muzikāliem priekšnesumiem pedagogus priecēja gan pianiste Marta Balode un flautiste Luīza Ciemese, gan arī konferences noslēgumā – pianists Aleksandrs Komka, vēsta pašvaldībā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024