Menu
 

Pleskavas lidosta pakļauta dronu uzbrukumam, kurā sabojātas četras lidmašīnas

  • Autors:  LETA/UNN/AFP/UNIAN/BBC

Dronu uzbrukumā Pleskavas lidostai sabojātas četras armijas transportlidmašīnas, trešdienas rītā paziņoja Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vederņikovs.

"Es kopš incidenta sākuma personīgi atrodos uz vietas. Saskaņā ar provizorisku informāciju upuru nav. Postījumu mērogs tiek precizēts," rakstīja gubernators.

Krievijas ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz ārkārtas dienestiem, ziņoja, ka dronu uzbrukumā Pleskavas lidostai ir sabojātas četras smagās transporta lidmašīnas Il-76. TASS arī ziņoja, ka ir slēgta gaisa telpa virs Maskavas Vnukovas lidostas.

Aculiecinieki vēstīja, ka otrdienas vakarā plkst.23.40 Pleskavas lidostā nogranduši sprādzieni un izcēlies ugunsgrēks. Pleskavas iedzīvotāji rakstīja, ka no lidostas ir dzirdamas skaņas, kas līdzīgas automātu kārtām.

Pleskavas lidostai uzbrukuši apmēram 20 līdz 25 bezpilota lidaparāti, kurus Krievijas karaspēks mēģināja notriekt ar strēlnieku ieročiem.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs tīmekļa medijam UNIAN sacīja, ka nakts triecienā Pleskavas lidlaukam iznīcinātas četras transporta lidmašīnas Il-76.

"Ir zināms, ka iznīcinātas četras transporta lidmašīnas Il-76, kas tiek izmantotas ienaidnieka spēku un līdzekļu, personālsastāva un tehnikas pārvadāšanā," norādīja amatpersona.

"Tas ir, tās vairs nav atjaunojamas. Un vēl dažām lidmašīnas Il-76 nodarīti bojājumi. Informācija tiek pārbaudīta," viņš piebilda.

Krievijas prezidenta preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievijas varasiestādes vēl nezina, no kurienes tieši atlidoja droni, kas naktī uzbruka lidlaukam Pleskavā.

"Nešaubos, ka šobrīd mūsu militārie eksperti strādā pie šiem jautājumiem - tiek noskaidroti maršruti, tiek analizēts veids, kā tas tika izdarīts, lai veiktu atbilstošus pasākumus, lai novērstu šādas situācijas nākotnē," sacīja Peskovs.

Pirms Peskova komentāra izskanēja Kremļa propagandistu spekulācijas, ka droni uz Pleskavu varētu būt lidojuši nevis no Ukrainas, bet gan no Baltijas valstīm. Pleskava atrodas apmēram 800 kilometrus no Ukrainas robežas, bet Pleskavas apgabals robežojas ar Latviju un Igauniju.

Pleskavā ir bāzēts 334.militārā transporta aviācijas pulks.

Dronu uzbrukums Pleskavas apgabalam iepriekš bija noticis maija beigās.

Pēdējās nedēļās Maskava un citi Krievijas reģioni ir bijuši pakļauti Ukrainas dronu uzbrukumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.