Menu
 

Krāpnieki no iedzīvotājiem ar viltu ieguvuši 20 000 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Valsts policijā pēdējās nedēļas laikā tiek saņemti iesniegumi par jaunu krāpšanas veidu – iedzīvotāji saņem īsziņas no nepazīstamiem numuriem, kur rakstītājs, uzdodoties par īsziņas saņēmēja bērnu, lūdz pārskaitīt naudu telefona remontam. Pēc likumsargu informācijas, prasītās summas ir dažādas, un kopumā nedēļas laikā no iedzīvotājiem izkrāpti aptuveni 20 000 eiro.

Valsts policijā tiek saņemti iesniegumi par krāpšanām, kad iedzīvotājs saņem īsziņu it kā no sava bērna ar tekstu “Čau, mammu! Man pilnīgi salūza telefons. Šis būs man jaunais nr., saglabā un uzraksti man WhatsApp lūdzu”, un tad īsziņā tiek norādīts jaunais numurs. Sarakste turpinās saziņas lietotnē “WhatsApp” un latviešu valodā.

Vienā gadījumā krāpnieks, uzdodoties par cietušās dēlu, saraksti turpina, sakot, ka telefons nokritis zemē un sašķīdis un, ņemot vērā, ka telefonā glabājas svarīga informācija, nepieciešams remonts, lūdzot pārskaitīt naudu. Visā valstī iedzīvotājiem izkrāptas dažādas summas – no 1200 līdz pat 6650 eiro. Valsts policijā par notikušo uzsākti kriminālprocesi.

Valsts policijas amatpersonas aicina iedzīvotājus pārliecināties par informācijas patiesumu. Vairākos gadījumos krāpšanas nav notikušas, jo iedzīvotāji pārbaudījuši, ka ar bērna telefonu viss ir kartībā, ko arī aicinām darīt citiem – sazvanīt bērnu uz esošo telefona numuru pirms veicat jebkādas darbības.

Gadījumā, ja ir izkrāpta nauda, likumsargi aicina pēc iespējas ātrāk par to ziņot bankai un pēc tam vērsties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.