Menu
 

Topošā koalīcija sīkāk strādās pie konkrētu tēmu blokiem

  • Autors:  LETA
Foto - twitter.com/EvikaSilina Foto - twitter.com/EvikaSilina

Tuvākajā laikā topošā koalīcija sīkāk strādās pie konkrētu tēmu blokiem, savukārt lielāka apmēra oficiālā tikšanās valdības veidošanas sarunās paredzēta pirmdien, 11.septembrī, informēja Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) pārstāve Ilze Čikule.

LETA iepriekš vēstīja, ka darba nedēļas beigās varētu sīkāk tikt strādāts pie cilvēktiesību jomas darbu apkopošanas.

"Šodien kopā ar koalīcijas partneriem strādājam pie deklarācijas, kas savā būtībā ir darba dokuments koalīcijai un deputātiem, un solījums un atskaites sabiedrībai," par Siliņas pausto informēja Čikule.

Ministru prezidenta amata kandidāte uzsver, ka valdības deklarāciju vēlas redzēt kā sabiedrībai saprotamu, atvērtu dokumentu, kas atbild uz viņas izvirzīto virsmērķi - veidot Latviju kā latvisku, labklājīgu, drošu un iekļaujošu Eiropas valsti, kas spēj ilgtspējīgi attīstīties un pielāgoties klimata, demogrāfisko, tehnoloģiju pārmaiņu laikā.

Ar koalīcijas partneriem panākta vienošanās, ka ikkatrs valdības deklarācijas veidošanā sniegs savus priekšlikumus - ar konkrētiem darbiem, kā šos mērķus sasniegt.

Kā aģentūra LETA jau vēstīja, "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadībā sākusi strādāt pie jaunās valdības deklarācijas, koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim, veidošanas.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis.

Kā ziņots, piektdien līdz ar "Apvienotā saraksta" paziņojumu par nepievienošanos, viņuprāt, "Lemberga valdībai", tapa skaidrs, ka valdību turpinās veidot trīs politiskie spēki - JV, ZZS un "Progresīvie".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.