Menu
 

No kūku konkursa līdz bārmeņu Reizenbergu stendapam izstādē “Riga Food 2023”

  • Autors:  BT 1
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šogad izstāde “Riga Food” no 7. līdz 9. septembrim piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu ikvienam gardēdim.  Būs gan aizraujošas pavāru, konditoru, bārmeņu un grila meistaru sacensības, gan vērtīgas meistarklases.

Degustē Latvijas un ārvalstu sidrus

Ja esi sidra cienītājs, tad uz “Riga Food 2023” dodies jau 7. septembrī, jo no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 pie Latvijas nacionālā kopstenda norisināsies Sidra festivāls, kurā varēs nodegustēt 18 valstu sidrus. Savukārt visās izstādes dienās, iegriežoties ekspozīcijā “Latvijas sidra ceļš”, varēs iepazīt 12 pašmāju sidrdaru produkciju. Atnāc un iepazīsti dabīgo ābolu sidru!

Vēro bārmeņu sacensības

7.septembrī uz “Gemoss” jubilejas skatuves norisināsies kokteiļu konkurss “Monin Cup Latvia 2023”, kura tēma šogad ir “Daloties neaizmirstamos mirkļos”. Bārmeņi centīsies pārspēt sevi un prezentēs kokteiļus, par kuriem jūsmos visas cilvēka maņas. Konkursantu uzdevums – ar savu kokteili paust personīgo pasaules redzējumu! Konkursa uzvarētājs dosies apmaksātā braucienā uz bāra izstādi “Bar Convent Berlin”.

Savukārt 8. septembrī plkst. 12.00 uz skatuves kāps un viens otru meistarībā izaicinās populārie bārmeņi brāļi Reizenbergi stendapā “Andris Reizenbergs vs. Inguss Reizenbergs”.

Piedalies grilēšanas un BBQ sacensībās

Jau pie ieejas Izstāžu centrā Ķīpsalā virmos kārdinoša grilēta ēdiena smarža, jo āra laukumā darbosies Grila parks. Visās trīs izstādes dienās notiks grilēšanas dueļi, grilēšanas sacensības, grilēšanas meistarklases un degustācijas. 8. septembrī interesenti varēs piedalīties grilēšanas sacensībās un iegūt titulu “Šašlika karalis vai karaliene”.

Savukārt 9. septembrī notiks Baltijas grilēšanas un BBQ čempionāts sadarbībā ar “ABAS Smokehouse”! Līdzās būs arī grilēšanas iekārtu ekspozīcija, kur varēs apskatīt un iegādāties daudzveidīgu grilēšanas aprīkojumu – sākot no visu veidu griliem, grila stangām līdz pat gudrajām oglēm.

Apmeklē vērtīgas meistarklases

Kas ir īsts sklandrausis? Vai to var pagatavot ikvienā virtuvē? Atbildes uz šiem un vēl citiem ar rausi saistītiem jautājumiem rodi uz “Riga Food 2023” Atvērtās skatuves 8. septembrī plkst. 15.00, apmeklējot sklandraušu meistarklasi. Savukārt uz “Gemoss” jubilejas skatuves piektdien plkst. 14.15 sāksies meistarklase “Pasaules klasisko kokteiļu bezalkoholiskās versijas”, ko vadīs “Gemoss” dzērienu eksperts Andris Reizenbergs.

9.septembrī uz divām meistarklasēm Atvērtajā skatuvē aicina konditore Ieva Lācare: plkst. 12.00 – “Viens, divi un gatavs! Kā ātri un viegli pagatavot gardu, veselīgu maltīti no vietējiem produktiem”, plkst. 14.00 – “Pārmanto tradīciju mūsdienīgi savā virtuvē!”.

Atbalsti Latvijas labākos pavārus

Nils Ģēvele, Juris Latišenoks, Jegors Poruļevs – trīs jauni, talantīgi un Latvijā labi zināmi pavāri ir pieņēmuši izaicinājumu un izstādē sacentīsies par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” pusfinālā. Savu favorītu atbalsti 9. septembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.30 hallē Nr. 2. Savukārt, lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi un pieredzes apmaiņu, 8. septembrī izstādē notiks konkursi “Latvijas gada pavārs 2023” un “Latvijas gada pavārzellis 2023”.

Smelies idejas un receptes

8.septembrī no plkst. 13.15. līdz plkst.14.00 uz “Gemoss” jubilejas skatuves norisināsies kokteiļu gatavošana kopā ar “FLYTIE” bārmeni Linardu Grundmani. Vēl piektdien uz Atvērtās skatuves plkst. 16.00 varēsi uzzināt lielo pelēko zirņu pagatavošanas un baudīšanas noslēpumus.

Savukārt 9. septembrī plkst. 11.00 ar interesantām sēņu receptēm un uzglabāšanas trikiem dalīsies Latvijas Universitātes lektore, pavāre, vairāku recepšu grāmatu autore Lolita Šelvaha. Interesenti varēs apskatīt arī jauno “Sēņotāja rokasgrāmatu”.

Apskati kūkas no visas Latvijas

9.septembrī no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 uz “Gemoss” jubilejas skatuves šefpavāres Inas Poliščenko vadībā notiks kūku konkurss “Paaudžu mantojums”. Izstādes apmeklētāji varēs apskatīt kūku meistaru veikumu no visiem Latvijas novadiem un nobalsot par savu kūku – simpātiju!

Un vēl! 8. septembrī izstādē filmēs TV24 raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” sižetu. Būs tiešraide no Ķīpsalas. 8. un 9. septembrī “Riga Food 2023” apmeklētāji Izstāžu centra vestibilā varēs apskatīt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ražotāju iesniegtos produktus prestižajam pārtikas kvalitātes konkursam “The Baltic Taste Award”.

Gardēži un pārtikas nozares profesionāļi no visas pasaules tiksies “Riga Food 2023”

No 7. līdz 9. septembrim Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde “Riga Food 2023” piedāvās plašu pasākumu programmu gan pārtikas nozares profesionāļiem, gan gardēžiem. Jaunākās inovācijas, tehnoloģijas un aktualitātes pārtikas produktu un dzērienu ražošanā un pārstrādē prezentēs vairāk nekā 420 uzņēmumu no vismaz 30 valstīm. Izstādē būs 9 valstu – Latvijas, Azerbaidžānas, Lietuvas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Gruzijas, Kanādas, Moldovas – nacionālie kopstendi.  

Izstādes darba laiks: 7.–8.septembrī 10.00–18.00, 9.septembrī 10.00–17.00. Biļetes: ieejas biļete – 6,00 eiro, ģimenes biļete (2 pieaugušie + 2 bērni) – 14,00 eiro (tikai piektdien un sestdien)   

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.