Menu
 

"Omniva" brīdina par īpaši augstu krāpnieku aktivitāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Pēdējās nedēļas laikā ievērojami aktivizējušies krāpnieki, kuri izmanto dažādas shēmas, kas vērstas uz klientu datu un finanšu informācijas izkrāpšanu, informēja loģistikas pakalpojumu uzņēmums “Omniva”. Tā rīcībā ir nonākusi informācija par krāpšanas mēģinājumiem, izmantojot e-pasta vēstules un īsziņas, ko šķietami sūtījusi “Omniva”. Par šiem krāpšanas mēģinājumiem pēdējo dienu laikā uzņēmums saņēmis simtiem zvanu un ziņu no saviem klientiem.

Aktuālajās krāpniecības shēmās cilvēki tiek informēti par, piemēram:
- jaunu sūtījumu saņemšanu ar lūgumu noklikšķināt uz saites, lai precizētu sūtījuma saņemšanas adresi vai saņemtu naudu (angļu valodā);
- pakas nosūtīšanu un lūgumu samaksāt muitas nodokli;
- SMS ar apsveikumu par jaunas preces iegādi un aicinājumu saņemt naudu u.c.

“Omniva” vērš uzmanību, ka šajos ziņojumos norādītie sūtījumu numuri nav pareizi, bet, piemēram, SMS tekstā norādītā naudas saņemšanas iespēja ir pakalpojums, kādu uzņēmums nenodrošina. Savukārt izmantotā interneta vietne ir vizuāli līdzīga “Omniva” mājas lapai.

Tāpat uzņēmumā konstatējuši gadījumus, kad krāpnieki sazinās ar sludinājumu ievietotājiem dažādās “marketplace platformās un aicina preču pārdevējus ievadīt savu bankas informāciju it kā piegādes pakalpojumu sniedzēju mājas lapās, lai saņemtu samaksu par savu preci. “Atgādinām, ka šādus pakalpojumus (apmaksas veikšana) nedz “Omniva”, nedz citi pakalpojumu sniedzēji nepiedāvā un tas ir viens no veidiem kā krāpnieki piesavinās finanšu līdzekļus,” paziņojumā norāda uzņēmums.

“Omniva” aicina arī situācijās, ja gaidāt kādu sūtījumu, būt ļoti uzmanīgiem: “Gadījumos, ja e-pasta adrese, no kuras nāk šis ziņojums, šķiet aizdomīga, noteikti vajadzētu izvairīties no tās atvēršanas vai klikšķināšanas uz saitēm. “Omniva” Latvijā izmanto domēnu “omniva.lv” un ziņas pienāks tikai no e-pasta adreses, kas beidzas ar @omniva.lv. Arī, ja saņemat SMS, šķietami, no “Omniva” ar aicinājumu, piemēram, saņemt naudu, lūdzam saites nevērt vaļā, jo šādus SMS “Omniva” nekad nav sūtījusi un nesūtīs, jo tādu pakalpojumu nenodrošina.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.