Logo
Drukāt šo lapu

Aptauja. Vai jums kādreiz ir gadījies atrast ko vērtīgu? Apriņķis.lv

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Cēsu novada Annas muižas apkārtnē atrasts akmens galds, pie kura pirms vairāk nekā 220 gadiem vācbaltiešu rakstnieks Garlībs Merķelis sarakstījis savu nozīmīgāko apcerējumu “Latvieši”. To 1796. gadā izdeva Leipcigā.

Vita

Vecu māju bēniņos vienmēr var kaut ko atrast. Es kādreiz bērnībā bēniņos atradu Latvijas laika alus pudeles ar tādiem senlaiku aiztaisāmajiem. Interesants atradums bija seno laiku aptieku pudelītes. Tām bija klāt garas etiķetes ar medikamenta aprakstiem. Mēs, bērni, ar tām spēlējām veikalos un izmantojām citās spēlēs.

Toms

Bērnībā, kad viesojos pie vecmāmiņas, tur bija sena klēts, un tā bija vesela dārgumu krātuve. Tur bija gan seni darbarīki, gan senlaicīgas mēbeles, gan pudeles un trauki. Daļu no visa tā es izlūdzos, lai man atdāvina, un tās lietas joprojām ir pie manis, bet daļa palika turpat un droši vien jau ir laika zoba sabojātas.

Vanda

Nevar teikt, ka esmu kaut ko atradusi, bet man no vecākiem un vecvecākiem ir saglabājušās vairākas senas lietas, piemēram, sena kāpostu stampa, koka gludināmā iekārta, ko izmanto lina auduma gludināšanai, – to joprojām lietoju. Tā kā manu vecāku darbs bija saistīts ar grāmatvedību, ir arī koka skaitīkļi saglabājušies.

Janīna

Man mājās ir vecas kafijas dzirnaviņas. Kad tās dabūju, no sākuma nesapratu, kā tās lietot, bet tagad tās izmantoju. Vēl man mājās ir ļoti veca Bībele, atvesta no Latgales. Man gan ir bail tai skarties klāt, jo šķiet, ka katrs pieskāriens to var neatgriezeniski sabojāt.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024