Menu
 

Septembra izskaņā bieži spīdēs saule un gaiss no jauna kļūs siltāks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šīs nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā Latvijā kļūs vēsāks, pēc tam gaisa temperatūra atkal paaugstināsies, nokrišņu būs maz un bieži spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sestdien, 23.septembrī, Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, valsts lielākajā daļā brīžiem līs, vietām gaidāmas stiprākas lietusgāzes un iespējams pērkona negaiss. Nakts būs neierasti silta, dažviet valsts centrālajā daļā termometra stabiņš nenoslīdēs zem +18 grādiem, savukārt maksimālā temperatūra dienā gaidāma no +17 grādiem Kurzemē līdz +24 grādiem Latgalē.

Svētdien un pirmdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +15..+19 grādus, svētdien vietām īslaicīgi līs. Naktī uz pirmdienu temperatūra noslīdēs līdz +4..+9 grādiem, par dažiem grādiem siltāk būs vietām piekrastē, un veidosies migla.

Turpmākajās dienās gaiss kļūs siltāks, nākamās nedēļas vidū gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz +20..+25 grādiem.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm līdz ar oktobra sākumu laiks kļūs lietaināks un vēsāks, visā valstī iestāsies meteoroloģiskais rudens. Tas notiks aptuveni mēnesi vēlāk nekā ierasts.

Jau ziņots, ka šā gada septembris varētu kļūt par siltāko rudens mēnesi Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Līdz šim tikai septiņās meteostacijās - Saldū, Stendē, Alūksnē, Gulbenē, Zosēnos, Madonā un Rēzeknē - sācies meteoroloģiskais rudens, citviet turpinās vasara.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.