Menu
 

Dreiliņos no narkodīleriem atsavināts plašs klāsts narkotiku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Pagājušonedēļ, naktī uz trešdienu, Valsts policija saņēma informāciju no Ropažu novada pašvaldības policijas par pļavā novietotu automašīnu ar narkotikām un aizdomās par šo vielu glabāšanu realizācijas nolūkā aizturēja kādu sievieti un nepilngadīgu jaunieti. Automašīnā tika konstatēts plašs klāsts ar narkotikām: amfetamīns, MDMA, marihuāna un pagaidām nenoskaidrotas kristāliskas vielas, kam nozīmēta ekspertīze. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un aizdomās turētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, informē policijas pārstāvji.

Naktī uz 20.septembri Ropažu novada pašvaldības policija, pildot darba pienākumus, pamanīja Dreiliņos kādā pļavā aizdomīgi novietotu vieglo automašīnu. Pienākot pie spēkrata, tika konstatēts, ka tajā atrodas sieviete un kāds jaunietis, turklāt pašvaldības policisti pamanīja, ka automašīnas salonā atrodas vīstokļi ar nezināmas izcelsmes vielām un augu, kas atgādina marihuānu.

Pašvaldības policisti abas personas aizturēja, līdz notikuma vietā ieradās Valsts policijas Pierīgas Austrumu iecirkņa likumsargi un viņus nogādāja iecirknī. Aizturētā sieviete ir dzimusi 1988.gadā un iepriekš sodīta par zādzību, savukārt jaunietis dzimis 2006.gadā un iepriekš divas reizes sodīts par laupīšanām, vēsta policijā.

Vēlāk veicot kriminālprocesuālās darbības, automašīnas salonā tika atrasts apmēram 330 gramu amfetamīna, 27 “Xanax” tabletes, 2 MDMA tabletes, nezināmas izcelsmes kristāliska viela, neizžāvēta marihuāna, apmēram 3 grami izžāvētas marihuānas, pagaidām nenoskaidrota kristāliska viela. Veicot kratīšanu vienas aizturētās personas dzīvesvietā, tika atrasts marihuānas stāds un 17 briketes (katra aptuveni 200 gramu smaga) ar pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes vielu. Kopējais marihuānas izņemtais daudzums neizžāvētā veidā ir aptuveni 1,5 kg. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un svaru, ir nozīmētas ekspertīzes. Tāpat pie šīm personām tika konstatēti divi nereģistrēti gāzes ieroči.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, skaidro policijas pārstāvji.

Tāpat tiek gaidīti ekspertīžu rezultāti, lai noteiktu, vai aizturēšanas brīdī šīs personas atradušās narkotisko vielu ietekmē. Policija arī lems par personu saukšanu pie atbildības saistībā ar nereģistrētu gāzes ieroču glabāšanu. 21.septembrī abām aizdomās turētajām personām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.