Menu
 

57% Latvijas iedzīvotāju uztrauc saslimšanas risks medicīnas iestādēs aktīvajā vīrusu sezonā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

57% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņus, apmeklējot medicīnas iestādi aktīvajā vīrusu sezonā, uztrauc iespējamība saslimt ar kādu infekciju slimību, liecina tekstila nomas uzņēmuma “Lindstrom” un “Norstat Latvija” īstenotās sabiedrības aptaujas dati.

50% aptaujāto uzskata, ka medicīnas iestādēs nevajadzētu atgriezties pie stingrākiem veselības aizsardzības noteikumiem, kas tika ieviesti Covid-19 laikā, piemēram, obligātas sejas masku valkāšanas.

Par spīti tam, ka vairāk kā pusi aptaujāto satrauc iespējamība saslimt ar kādu infekciju slimību, apmeklējot veselības iestādi, 38% respondentu atzīst, ka viņus drīzāk neuztrauc saslimšanas iespējamība. Vienlaikus 44% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka medicīnas iestādēm aktīvajā vīrusu sezonā būtu jāatgriežas pie stingrākiem Covid-19 pandēmijas laikā ieviestajiem noteikumiem.

Pilnībā ideju par stingro ierobežojumu atjaunošanu medicīnas iestādēs laikā, kad rudens un ziemas sezonā pieaug dažādas vīrusu saslimšanas, tajā skaitā elpceļu slimības, atbalsta 14% respondentu.

Eksperti uzsver – aptaujas dati liecina, ka, lai gan lielākā daļa cilvēku uztraucas par saslimšanas risku, viņi paši vēlas lemt par to, kā aizsargāt sevi, vienlaikus uzticoties arī pašām veselības iestādēm par noteikto higiēnas standartu ievērošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.