Menu
 

ĀM stingri aicina patlaban neceļot uz Izraēlu

  • Autors:  LETA
Foto - Ārlietu ministrija Foto - Ārlietu ministrija

Strauji saasinoties drošības situācijai Izraēlā, kas rada ievērojamus drošības riskus un neprognozējamu situācijas attīstību tuvākajā nākotnē, Ārlietu ministrija (ĀM) stingri aicina šobrīd neceļot uz Izraēlu, informēja ĀM.

Valsts teritorijā esošos Latvijas valstspiederīgos ĀM aicina sekot līdzi situācijas attīstībai un vietējo drošības dienestu rekomendācijām. ĀM brīdinājums ir spēkā līdz turpmākam aktuālās situācijas precizējumam.

ĀM aicina tos valstspiederīgos, kuri patlaban ir devušies īslaicīgā braucienā uz Izraēlu, reģistrēties Konsulārajā reģistrā. Reģistrēšanās Konsulārajā reģistrā sniegs iespēju nepieciešamības gadījumā operatīvi saņemt konsulāro palīdzību ārkārtas situācijās.

ĀM norāda, ka drošības situācija Izraēlā joprojām nav stabila, un tā var strauji mainīties. Ņemot vērā saspringto politisko situāciju un saspīlējumu Izraēlas un palestīniešu attiecībās, ĀM stingri iesaka ceļotājiem nedoties uz Jeruzalemi, Gazas sektoru un 40 kilometru rādiusā ap to un Palestīnas Pašpārvaldes teritorijām. Tāpat ĀM iesaka ceļotājiem neapmeklēt Izraēlas pierobežas reģionus ar Libānu un Sīriju.

Atrodoties Jeruzalemē, ĀM stingri aicina ievērot piesardzību, izvairīties no demonstrācijām un vietām, kurās pulcējas liels cilvēku skaits un iespējamas masu nekārtības. ĀM aicina ceļotājus atrasties vietā, no kuras ātri sasniedzamas bumbu patversmes.

Vienlaikus ĀM aicina ceļotājus ievērot īpašu piesardzību, izmantojot sabiedrisko transportu, vai izvairīties no tā izmantošanas. Vilcieni darbojas ierobežoti un "karstajos punktos" nepietur.

LETA jau rakstīja, ka palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki jau veic atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījušies kaujās ar iebrucējiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.