Menu
 

Pasaules diktātu latviešu valodā šogad rakstīja vairāk nekā 1500 dalībnieku

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Devīto pasaules diktātu latviešu valodā sestdien rakstīja vairāk nekā 1500 interesentu no 17 valstīm, aģentūru LETA informēja pasākuma organizētāju pārstāvis Toms Sadovskis.

Tostarp 1024 dalībnieku diktātu rakstīja klātienē, bet aptuveni 490 izmantoja iespēju diktātu rakstīt tiešsaistē. Precīzi dati par kopējo dalībniekus skaitu tiks publicēti tuvākajos mēnešos, kad būs izlaboti visi iesniegtie darbi.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis dalībnieku skaits, kuri diktātu rakstīja klātienē, kamēr tiešsaistē rakstījušo skaits samazinājies.

Attālināto rakstītāju skaita samazinājums, iespējams, skaidrojams ar darbības traucējumiem tiešraides laikā sabiedrisko mediju portālā "Lsm.lv", tādēļ attālinātai rakstīšanai bija jāizmanto Latvijas Radio vai Latvijas Televīzijas tiešraide, piebilda Sadovskis.

Šogad aptuveni 300 vārdu tekstu diktātam radīja rakstnieks, romāna "Svina garša" autors Māris Bērziņš, savukārt to diktēja Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska.

Teksta atbilstību latviešu valodas normām pārbaudījusi un apstiprinājusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētniece Baiba Saulīte.

Iniciatīvas mērķis ir attīstīt prasmi rakstīt latviski, audzināt cieņu pret dzimto valodu, veidot ciešāku saikni ar latviešu diasporām ārpus Latvijas, saliedēt sabiedrību, kā arī aicināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu.

Labojot diktātu, atzīmes netiks liktas, taču tiks norādītas ortogrāfijas un interpunkcijas kļūdas un to skaits, lai ikviens interesents varētu novērtēt savas zināšanas. Labāko rezultātu ieguvēji tiks apbalvoti ar grāmatām no diktāta partneriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.