Menu
 

Noskaidrotas pašvaldības, kas turpinās cīņu par titulu "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēli - publicitātes Attēli - publicitātes

Konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023” ir iegājis izšķirošajā posmā. Katrā no pieciem plānošanas reģioniem ir izvirzītas četras pašvaldības, kas turpina sacensties par ģimenei draudzīgākās pašvaldības statusu, informē Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvji.

Pēc pašvaldību sniegtās informācijas izvērtēšanas sacensību par “Ģimenei draudzīgākās pašvaldības 2023” nosaukumu turpina:

  • Kurzemes plānošanas reģionā: Saldus novada pašvaldība, Liepājas valstspilsētas pašvaldība, Ventspils valstspilsētas pašvaldība, Tukuma novada pašvaldība;
  • Latgales plānošanas reģionā: Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Līvānu novada pašvaldība, Preiļu novada pašvaldība, Ludzas novada pašvaldība;
  • Rīgas plānošanas reģionā: Siguldas novada pašvaldība, Ropažu novada pašvaldība, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, Mārupes novada pašvaldība;
  • Vidzemes plānošanas reģionā: Saulkrastu novada pašvaldība, Madonas novada pašvaldība, Ogres novada pašvaldība, Valmiera novada pašvaldība;
  • Zemgales plānošanas reģionā: Jelgavas valstspilsētas pašvaldība, Dobeles novada pašvaldība, Bauskas novada pašvaldība, Aizkraukles novada pašvaldība.

“Šis konkurss ir lieliska iespēja atspoguļot pašvaldību labos darbus, uzlabojot dzīves apstākļus ģimenēm savā teritorijā. Izvērtējot Latvijas pašvaldību darbu, redzam, ka katrs reģions ir atšķirīgs, ar savu pieeju attīstot un uzlabojot ģimenēm sniegtos pakalpojumus, un tas padara vērtēšanas procesu jo īpaši aizraujošu,” stāsta Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Sacensību par “Ģimenei draudzīgākās pašvaldības 2023” statusu turpina 20 Latvijas pašvaldības, un konkursa finālisti tiks paziņoti šī gada novembra sākumā. Kamēr tiek vērtēti pašvaldību sniegtie dati, Sabiedrības integrācijas fonds aicina iedzīvotājus sekot līdzi konkursa norisei un atbalstīt savas pašvaldības, balsojot vietagimenei.lv un daloties ar viedokļiem, kāpēc tieši šī pašvaldība ir pelnījusi ģimenei draudzīgākās statusu.

Sabiedrības integrācijas fonds aicina pašvaldības izmantot šo konkursu arī kā platformu, lai smeltos iedvesmu no saviem iedzīvotājiem un citām pašvaldībām kā arī to labajiem piemēriem, kā attīstīt ģimenēm sniegtos pakalpojumus savā reģionā.

“Vēlos pateikt paldies visiem, kas jau nobalsojuši vietnē vietagimenei.lv. Ar lielu interesi gaidām, kura pašvaldība šogad saņems ģimenei draudzīgākās titulu. Taču neatkarīgi no rezultātiem ir svarīgi turpināt kopīgo darbu, lai veidotu gaišāku nākotni mūsu bērniem un nākamajām paaudzēm,” piebilst Zaiga Pūce.

Konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” izceļ labākos piemērus un veidus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm, veicinot arī iedzīvotāju iesaisti sev svarīgu jautājumu risināšanā. Vienlaikus konkurss veido vidi pašvaldību draudzīgai sāncensībai, tādējādi mudinot tās attīstīt aizvien plašāku un pieejamāku ģimenēm paredzēto pakalpojumu klāstu, skaidro fonda pārstāvji.

“Ģimenei draudzīga pašvaldība” ir viena no trim ģimeņu atbalsta programmām, ko realizē Sabiedrības integrācijas fonds. Tas īsteno arī programmu “Ģimenei draudzīga darbavieta”, kā arī izsniedz Latvijas Goda ģimeņu apliecības, atbalstot Latvijas daudzbērnu ģimenes, kā arī ģimenes, kuru aprūpē ir bērni ar invaliditāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.