Menu
 

Slovēnijas premjeru apsūdz mēģinājumā aizkavēt krievu spiegu aizturēšanu

  • Autors:  LETA/EURACTIV

Divu krievu spiegu aizturēšana pagājušā gada novembrī, kas tolaik tika novērtēta kā izlūkdienestu liels panākums, tagad izvērtusies skandālā un premjerministrs Roberts Golobs tiek apsūdzēts par mēģinājumu aizkavēt spiegu arestu.

Golobs to darījis, nevēloties, ka spiegu aizturēšana nākamajā dienā pēc valdības uzvaras referendumā aizēnotu tās panākumus.

Mediji vēsta, ka šīs apsūdzības izteikusi bijusī iekšlietu ministre Tatjana Bobnara, kas amatu pameta pagājušā gada decembrī, protestējot pret nepamatotu spiedienu, kas ticis izdarīts uz policiju.

Bobnara pagājušajā nedēļā sniedza liecības parlamentārajai izmeklēšanas komisijai, kas pārbauda apgalvojumus par spiediena izdarīšanu uz policiju.

Lai gan viņas liecības tika uzklausītas slēgtā sēdē, to saturs drīz vien tika nopludinātas medijiem.

Golobs noliedzis Bobnaras apgalvojumus, norādot, ka tie esot "kārtējās pilnīgi nepatiesās halucinācijas". "Neviens premjerministrs to nevar panākt, nemaz nerunājot par kaut kā tamlīdzīga pieprasīšanu," Golods trešdienas vakarā norādīja, uzstājoties televīzijā.

Arī Slovākijas izlūkošanas un drošības dienests SOVA paziņojis, ka apgalvojumi par Goloba centieniem ietekmēt spiegu aizturēšanas laiku neesot patiesi.

SOVA norāda, ka aizturēšana gatavota sadarbībā ar nacionālo izmeklēšanas biroju un ka aresta datums noteikts, pamatojoties uz operatīviem un taktiskiem apsvērumiem, kas nav bijuši atkarīgi nedz no premjera, nedz kāda cita prasībām.

Izskanējušās apsūdzības tagad pārbaida parlamentārā komisija, kuras pilnvarās ir drošības iestāžu pārraudzība.

Komisijas priekšsēdētājs Viktors Žakeļs norādījis, ka vēlas tikt skaidrībā, vai "aizturēšanas datums izraudzīts profesionāli, vai politiski".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.