Menu
 

Siguldas slimnīcā pērn piedzimuši 1055 mazuļi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldas slimnīcā pērn piedzimuši 1055 mazuļi Foto - sigulda.lv

Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā 2018.gadā piedzimuši 1055 bērniņi – 515 meitenes un 540 zēni. Viņu vidū arī pieci dvīņu pāri. Savukārt 2019.gada pirmajās dzemdībās 1.janvārī īsi pēc pusnakts Siguldas slimnīcā pasaulē nāca meitenīte.

Ar pašvaldības atbalstu turpat 30 tūkstošu eiro apmērā pagājušajā gadā Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļai iegādāts mazuļu reanimācijas galds, kā arī vēl viena augļa sirds toņu pieraksta sistēma ar bezvadu zondēm, kas nodrošinās augstu mātes un mazuļa izmeklējumu precizitāti un drošību. Tāpat Dzemdību nodaļai plānots iegādāties papildu fototerapijas iekārtu jaundzimušajiem, jaunu funkcionālās diagnostikas sistēmu funkcionālās diagnostikas kabinetam un piecas funkcionālās gultas Ķirurģijas nodaļai, norāda Siguldas novada pašvaldībā.

Slimnīcas iekšpagalmā 2018.gada jūnija beigās noslēdzās lietus kanalizācijas sistēmas kapitālremonts vairāk nekā 19 000 eiro apjomā. Pēc infrastruktūras remontdarbiem tiks uzlabota slimnīcas iekšpagalma teritorija, lai nepieciešamības gadījumā teritorijā ērti varētu iekļūt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta transports. 2017.gadā Siguldas slimnīcas darba uzlabošanai tika iegādāts dzemdību galds, krioterapijas iekārta, izbūvēts lifts poliklīnikas ēkā un veikti citi ieguldījumi.

Pašvaldību reformas rezultātā SIA “Siguldas slimnīca” kopš 2009.gada pieder Siguldas novada pašvaldībai, kas ik gadu slimnīcas atbalstam – darbības nodrošināšanai, infrastruktūras uzlabošanai un nepieciešamās aparatūras iegādei – piešķir aptuveni 100 tūkstošus eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.