Menu
 

Imanta Ziedoņa muzejs izsludinājis jaunrades konkursu "Ideju pavasaris" skolēniem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Imanta Ziedoņa muzejs izsludinājis jaunrades konkursu "Ideju pavasaris" skolēniem Foto - publicitātes

Trešo gadu pēc kārtas Imanta Ziedoņa muzejs izsludinājis jaunrades konkursu “Ideju pavasaris”, kura ietvaros šogad 9. līdz 12. klašu skolēni no visas Latvijas aicināti kļūt par izglītības satura veidotājiem un iesniegt savas idejas inovatīvai mācību stundai muzejā.

Pieteikumus konkursam “Ideju pavasaris” iespējams iesniegt līdz 8. martam. Darbu autoriem būs iespēja īstenot savas idejas jau aprīlī un maijā sevis izvēlētajā Latvijas muzejā, vēsta konkursa rīkotāji.

2019.gadā “Ideju pavasaris” aicina jauniešus doties uz muzejiem, lai radītu inovatīvu, izglītojošu un jauniešiem aktuālu saturu mācību stundai ārpus skolas telpām jeb “Stundai muzejā” kādā no Latvijas muzejiem. Svarīgi, lai piedāvātais risinājums ne tikai attēlotu Latvijā nozīmīgo un aktuālo, bet arī būtu vienaudžus iesaistošs, iedvesmotu apkārtējos līdzdarboties un iesaistīties stundas norisē.

Jaunrades konkurss “Ideju pavasaris” radīts ar mērķi modināt jauniešos radošumu caur darbu un paradoksiem — apvienojot šķietami nesavienojamo. Konkursā iespējams piedalīties un savu ideju īstenot gan individuāli, gan grupās līdz četriem cilvēkiem, turklāt dalībnieku skaits no vienas skolas vai klases ir neierobežots.

Konkursa laikā izvēlētajiem labāko darbu autoriem būs iespēja ne vien īstenot savas idejas jau šajā pavasarī, aprīlī un maijā, sevis izvēlētajā Latvijas muzejā, bet arī piedalīties divu dienu radošajā vasaras nometnē Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos. Īpaša nometne paredzēta arī ideju izstrādē iesaistītajiem skolotājiem.

Februārī Madonas, Talsu un Cēsu novados ar vietējo pašvaldību atbalstu norisināsies vairākas ievadlekcijas, kuru laikā jaunieši tiks iepazīstināti ar jaunā tipa mācību metodēm, stundu veidošanu, kā arī jaunu, veiksmīgu ideju radīšanu. Savukārt martā un aprīlī jaunieši tiks aicināti uz radošajām rezidencēm, kuru laikā būs iespēja piedalīties darbnīcās kopā ar dažādu nozaru pārstāvjiem, lai uzkrātu papildu zināšanas un pieredzi savu pieteikto ideju īstenošanai.

Radošās rezidences aicināti apmeklēt arī skolotāji, piedaloties īpaši pedagogiem veidotās lekcijās un darbnīcās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.