Menu
 

Olaines skolēnu komanda uzvarējusi biznesa simulācijas spēlē "Titan"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Olaines skolēnu komanda uzvarējusi biznesa simulācijas spēlē "Titan" Foto - publicitātes

Latvijas lielākās izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia) un RTU Rīgas Biznesa skolas (RBS) organizētajā biznesa simulācijas spēlē “JA Titan” šogad par uzvarētājiem kļuvusi komanda no Olaines 1. vidusskolas, otrajā vietā atstājot konkurentus no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas. Trešo vietu ieguva Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas komanda.

Spēle “JA Titan” ir izstrādāta, lai ļautu skolēniem iejusties īsta uzņēmēja statusā. Tās darbība notiek 2035. gadā, nākotnes intensīvās tiešsaistes tirgū, kur katrai komandai ir jāizstrādā stratēģija, kā visveiksmīgāk tirgot datorus un gūt panākumus, skaidro “JA Latvia” valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

“”Titan” biznesa stratēģiskā spēle ir lieliska iespēja jauniešiem apgūt biznesa domāšanu, stratēģijas izstrādi un taktikas izvēli, izvērtējot situāciju tirgū. Šīs iemaņas ir tieši tās, kas nepieciešamas Latvijas uzņēmējiem, lai būtu konkurētspējīgi starptautiskajā tirgū. Tādēļ esam ļoti priecīgi, ka mums ir šādi jaunieši: atvērti, zinātgriboši un radoši, kas sevi ir gatavi pierādīt virtuālajā uzņēmējdarbības vidē,” izteikusies žūrijas pārstāve, RBS pasniedzēja Inga Jākobsone.

Latvijas čempionāta finālā labākā komanda tika noteikta pēc diviem kritērijiem – spēlē sasniegtā panākumu indeksa un spēles stratēģijas prezentācijas žūrijai, kurā komanda demonstrē spēles laikā uzkrātās zināšanas un prasmi tās pielietot.

Jānis Krievāns norāda: “Šajā spēlē, gluži tāpat kā reālajā uzņēmējdarbībā, situācija var mainīties jebkurā brīdī. Lai uzvarētu, nepietiek ar spēcīgas stratēģijas izdomāšanu un realizēšanu, tas ir jāspēj arī pamatot. Tieši tā arī notiek biznesā – ar vienu veiksmīgu soli nepietiks, panākumus ir jābūvē ilgā un pārdomātā ceļā. Šī biznesa simulācijas spēle dod lielisku iespēju skolēniem pieļaut kļūdas virtuālā vidē, nevis reālā biznesā.”

Spēles uzvarētāji olainieši pauda gandarījumu par to, ka spēja noticēt sev un sevis izvēlētajai stratēģijai, lai arī spēles pirmajā posmā bija ieguvuši zemu rezultātu un gandrīz tika izslēgti no tālākas dalības: “Turpinājām to attīstīt un meklējām jaunas taktikas no sacensībām uz sacensībām, neļaujot konkurentiem mūs pārspēt. Dalība šai projektā un iespēja sacensties ļāva iegūtās teorētiskās zināšana pielietot praktiski. Apguvām spēju pieņemt ātrus lēmumus, veicot izmaiņas stratēģijā un reaģējot uz konkurentu izraisītām neparedzētām situācijām sacensību laikā.”

Biznesa simulācijas spēles “JA Titan” Latvijas čempionāta uzvarētāji saņēma balvas no RBS – pirmā vieta studiju atlaides RBS, otrā vieta iespēju apmeklēt “Digital Freedom Festival” un trešās vietas ieguvēji dosies uz konferenci “Riga COMM”.

Latvijas čempionāta finālā piedalījās astoņas Latvijas labākās komandas no sešām skolām – Āgenskalna Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 3. vidusskolas, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas, Olaines 1. vidusskolas, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas un Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, kuras sevi pierādījušas iepriekšējos čempionāta posmos. Kopumā 12 reģionālajos čempionātos visā Latvijā piedalījās 190 komandas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.