Menu
 

LIZDA grib ārkārtas padomes sēdē uzklausīt valdības pārstāvjus par pedagogu darba samaksas celšanu

  • Autors:  LETA
LIZDA grib ārkārtas padomes sēdē uzklausīt valdības pārstāvjus par pedagogu darba samaksas celšanu Foto - arhīvs

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) nākamnedēļ sasaukusi ārkārtas padomes sēdi, kurā iecerēts uzklausīt valdības pārstāvjus par pedagogu darba samaksas celšanas grafiku.

Padomes sēde paredzēta nākamajā nedēļā, 20.februārī. Tajā plānots runāt par pedagogu darba samaksas pieauguma grafika laika periodam no 2018.gada 1.septembra līdz 2022.gada 31.decembrim īstenošanu.

LIZDA Padomes sēdē aicināti piedalīties arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un Saeimas koalīcijas frakciju pārstāvji.

Kā ziņots, pedagogu atalgojuma pieaugumu plānots risināt 2020.gada budžetā, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sacītā žurnālistiem pēc koalīcijas partiju sanāksmes.

Saistībā ar agrāk Saeimas pieņemtajiem lēmumiem, kas attiecas uz "vēl lielākiem algas paaugstinājumiem pedagogiem",- šis process attieksies uz 2020.gada budžetu, "kad sāksim veidot savu politiku, nevis tehniski pieņemt budžetu", skaidroja Kariņš.

Šuplinska sarunā ar aģentūru LETA solīja, ka pedagogu algu celšana būs Izglītības un zinātnes ministrijas pirmā prioritāte 2020.gada budžetā.

Līdz ar to netiks īstenots iepriekš valdības apstiprinātais grafiks, kurš paredzēja pakāpeniski palielināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes vispārējā izglītībā, tostarp pirmsskolā un speciālajā izglītībā, profesionālajā izglītībā, interešu izglītībā, kā arī augstskolās un koledžās. Zemāko mēneša darba algas likmi pedagogiem no pašreizējiem 710 eiro 2019.gada septembrī bija plānots celt līdz 750 eiro, 2020.gada septembrī - līdz 790 eiro, 2021.gada septembrī - līdz 830 eiro un 2022.gada septembrī - līdz 900 eiro. Grafiks paredzēja arī augstskolu un koledžu mācībspēku zemākās mēneša darba algas likmes pakāpenisku palielināšanu no 2019. līdz 2022.gadam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.