Menu
 

Latvijas iedzīvotājus ceļojot visvairāk satrauc risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ceļojot uz ārzemēm, Latvijas iedzīvotājus visvairāk satrauc risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumā (56%). Vairāk nekā puse ceļojumu laikā baidās arī saslimt (54%) un gūt traumas un savainojumus (53%). liecina “If Apdrošināšana” veiktās aptaujas dati.

Ceļotāji Latvijā satraucas mazāk par kaimiņiem

Tikai 7% no visiem ceļotājiem atzīst, ka ceļojot viņus neuztrauc pilnīgi nekas. Sievietes un vīrieši satraucas par ļoti līdzīgām lietām, tomēr tieši sievietēm lielāku satraukumu rada iespējama bagāžas pazušana un apmaldīšanās nepazīstamā vietā. Aptaujā noskaidrots, ka visbažīgākie ceļotāji starp Baltijas valstīm ir Lietuvā. Tur 72% no ceļotājiem atzīst, ka baidās no iekļūšanas satiksmes negadījumā, bet 67% satrauc risks tikt apzagtiem. Igauņi pirms ceļošanas visvairāk satraucas par savas bagāžas pazaudēšanu (63%).

Jauniešus satrauc pazaudēta bagāža, seniorus – saslimšana

Jauniešus Latvijā krietni vairāk uztrauc ceļojuma gaita un mantu drošība, mazāk – sava drošība vai veselība. 56% no jauniešiem līdz 25 gadu vecumam ceļojot satraucas par bagāžas pazaudēšanu. Bažas izraisa arī lidmašīnas reisa atcelšana, kā arī varbūtība tik apzagtiem.

Vecāka gada gājuma ceļotājiem lielākas raizes rada veselības problēmas un ceļojuma laikā gūtas traumas. Katru trešo jaunieti uztrauc apmaldīšanās nepazīstamā vietā, bet tikai 11% no ceļotājiem, kuri ir vecāki par 45 gadiem, raizējas par apmaldīšanos.

Nelaimes, kas ceļojumos notiek visbiežāk

Ceļojumu laikā notikušās ķibeles atšķiras atkarībā no ceļojuma veida, sezonas un galamērķa. Ceļu satiksmes negadījumos cilvēki, par laimi, iekļuvuši reti – mazāk kā 1% no ceļotājiem.

“Kūrortos eksotiskās valstīs tipiska ir pārkaršana saulē, bērni gūst traumas pie baseiniem. Tāpat eksotiskās valstīs regulāri notiek saindēšanās ar ēdienu. Visbiežāk ārstēšanās notiek privātajās medicīnas iestādēs, kas atrodas turpat kūrortā,” skaidro “If Apdrošināšana” produktu vadītājs Endijs Melecis.

“Pēdējā laikā novērojam, ka liela problēma ir avioreisu kavēšanās un atcelšana. Iemesli var būt visdažādākie – tehniskas problēmas, nelabvēlīgi laika apstākļi. Ir bijis pat gadījums, kad lidmašīnu atcēla, jo vienkārši tika pārdots pārāk mazs biļešu skaits,” stāsta Vecākā atlīdzību regulētāja Inga Draule.

“If Apdrošināšana” aptauju veica sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat”, tajā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu katrā Baltijas valstī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.