Menu
 

Karikatūra: Pareizo joku meklējumos Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Zīmējums - Aigars Lapiņš Zīmējums - Aigars Lapiņš

Pavisam nevainīgie un primitīvie 1. aprīļa izjokošanas mēģinājumi “tev mugura balta” vai “jums deguns melns” šobrīd nemaz vairs nav tik nevainīgi. Kā vienā, tā otrā gadījumā to var uzskatīt par nievājošu piezīmi attiecībā uz ādas krāsu. Tā ka labāk nemēģiniet!

Līdzīgi var teikt par jebkuru humoru, kurš pievērš uzmanību dzimumam, vecumam, tautībai un sazin kam vēl. Lai atminamies kaut vai anekdotes par amerikāņa, krieva un čigāna dēkām, kur pēdējais parasti vienīgais izkūlās sveikā.

Tas ir paradoksāli, bet nāk prātā vecie laiki, kad par anekdošu stāstīšanu varēja nonākt cietumā. Aiz restēm droši vien tagad nenonāksim, bet melni pleķi uz karjeras spožā uzvalka gan var rasties. Pārprastais politkorektums dažkārt kļūst grūti uztverams, var papļauties vienīgi uz to, ka jebkura uzskatu un vērtību sistēma kļūst absurda un pārspīlēta īsi pirms tās sabrukšanas.

Taču, kamēr nekas nav sabrucis, mums ļoti jāuzmanās ar jokošanos, jo īpaši publiskajā telpā. Tādēļ īsti vietā ir vakar, 1. aprīlī, Latvijas valdības pieņemtais oficiālais joku saraksts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.