Menu
 

Aptauja Rīgā: Vai sekojat līdzi kaislībām ap Latvijas Televīzijā notiekošo? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Šķiet, beidzamās nedēļas Zaķusalā bijušas visai vētrainas. Izsludinot konkursu uz Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatiem, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pirms dažām nedēļām nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt bijušo “Olainfarm” mārketinga tīklu datu analītiķi Eināru Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču.

Jau tobrīd sabiedrību, medijus un Žurnālistu savienību mulsināja fakts, ka nevienam no abiem kandidātiem nav darba pieredzes mediju jomā, bet vairākas partijas un organizācijas vērsās pie NEPLP un pat Ģenerālprokurora, apstrīdot konkursa rezultātus un lūdzot tos atcelt.

Tikmēr abi jaunieceltie valdes locekļi 8. aprīlī, nedēļu pirms stāšanās amatā, paši paziņoja par atkāpšanos, savukārt pagājušās nedēļas beigās par atkāpšanos no amata paziņoja NEPLP locekle Gunta Līdaka. Pašlaik nav zināms, kas notiks tālāk, jo par to NEPLP lemšot tikai pēc Lieldienām.

Kristīne, dzīvo Carnikavā

Esmu pavirši dzirdējusi, kas ir noticis, bet to, cik tālu līdz šim brīdim ir atrisināts jautājums, neesmu dzirdējusi.

Kaspars, dodas uz pasākumu

Man tās peripetijas ap LTV vadību liekas smieklīgas. Vai tiešām ir tik grūti sakārtot valsts televīzijas darbu, pieaicinot mediju profesionāļus, un beigt nodarboties ar cirku?

Aleksandrs, dodas iepirkties

Man liekas, ka tā ir lieka naudas tērēšana – ne satura, ne jēgas. Un arī no NEPLP, manuprāt, nav nekādas jēgas, jo katrs to deķi velk uz savu pusi.

Agnese, nodarbojas ar mākslu un mūziku

Es, protams, kā jebkurš, kas lasa ziņas, esmu informēta par notiekošo, bet neesmu iedziļinājusies detaļās.

Raivis, izbauda pavasari

Kopš tika ievēlēta jaunā Saeima, vairs nesekoju līdzi nekādiem notikumiem, jo apkārt, manuprāt, valda pilnīgs bardaks. Šajā brīdī man ir pilnīgi vienalga, kas notiek LTV, jo šo programmu ikdienā neskatos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.