Menu
 

UR: Iestādes lēmums "Olmafarm" lietā neliedz iespēju līdzmantiniecēm vienoties par kopīgo pārstāvi

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Uzņēmumu reģistra (UR) lēmums zāļu ražotāja "Olainfarm" lielākā īpašnieka SIA "Olmafarm" lietā neliedz iespēju līdzmantiniecēm vienoties par kopīgā pārstāvja iecelšanu, aģentūrai LETA skaidroja iestādes pārstāve Dace Zandfelde.

Valērija Maligina jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne, "Olainfarm" valdes locekle Signe Baldere-Sildedze iepriekš norādīja, ka UR pieņēmis lēmumu pretēji sasauktās Konsultatīvās padomes ekspertu vairākuma viedoklim, ka SIA pamatkapitāla daļu kopīpašnieku kopīgais pārstāvis ieceļams nevis ar līdzmantinieku vairākuma lēmumu, bet tikai ar visu līdzmantinieku piekrišanu jeb visiem līdzmantiniekiem vienojoties.

Tikmēr Zandfelde uzsvēra, ka UR lēmums ir pieņemts saskaņā ar Konsultatīvās padomes ekspertu viedokli, proti, noraidot pieteikumu, kurā lūgts reģistrēt vairākuma ieceltu kopīgu pārstāvi, jo kopīgo pārstāvi jāieceļ, nevis ar vairākuma lēmumu, kā norādīts UR iesniegtajā pieteikumā, bet tikai visiem līdzmantiniekiem vienojoties.

Zandfelde arī kategoriski noraida reģistram izteiktos pārmetumus par attiecīgā lēmuma pieņēmēju ieinteresētību, kā arī piebilda, ka Konsultatīvās padomes sēdes protokols jau kopš piektdienas pieejams iestādes mājaslapā.

Jau ziņots, ka Baldere-Sildedze UR lēmumu reģistrēt izmaiņas "Olmafarm" valdē, atceļot Milanu Beļeviču un ieceļot Pēteri Rubeni, uzskata par prettiesisku un aizdomīgu. Baldere-Sildedze ar sūdzību par iestādes pieņemto lēmumu vērsīšoties arī pie UR galvenās valsts notāres Gunas Paideres.

Kā ziņots, no "Olmafarm" valdes oficiāli atcelta Beļeviča, bet viņas vietā iecelts Rubenis, aģentūru LETA informēja UR pārstāve Zandfelde. Viņa skaidroja, ka UR saņēma divus atšķirīgus pieteikumus: vienā pieteikumā līdzmantinieku vairākums vēlējās reģistrēt izmaiņas SIA statūtos un dalībnieku reģistrā, ieceļot līdzmantinieku kopīgo pārstāvi, bet otrā pieteikumā – cits līdzmantinieku vairākums vēlējās reģistrēt izmaiņas SIA valdes sastāvā.

Uzklausot sēdē paustos ekspertu viedokļus, UR pieņēma divus lēmumus "Olmafarm" lietā saistībā ar iesniegtajiem pieteikumiem. Attiecībā uz pirmo pieteikumu par kopīgā pārstāvja iecelšanu UR valsts notārs pieņēma lēmumu nereģistrēt pieteiktās izmaiņas par kopīgā pārstāvja iecelšanu, jo šajā gadījumā SIA kopīgo pārstāvi līdzmantinieki varētu iecelt, nevis balstoties uz vairākuma lēmumu, kā norādīts pieteikumā, bet tikai visiem līdzmantiniekiem vienojoties. UR valsts notārs pieņēma arī lēmumu reģistrēt "Olmafarm" jauno valdi.

Aģentūras LETA rīcībā esošais "Olmafarm" divu līdzmantinieču lēmums, kas pieņemts 13. jūnijā, liecina, ka Beļeviča zaudējusi līdzmantinieku vairākuma uzticību, tāpēc ir atcelta no valdes locekles amata. Beļeviča "Olmafarm" valdē tika iecelta 2019. gada janvāra sākumā.

"Olainfarm" reģistrēta 1991 .gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 19,719 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir SIA "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm – Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.